Banca Mondială: Foamete gloabală după seceta din SUA și Europa de Est

0

Banca Mondială a emis un avertisment cu privire la foametea globală cauzată de seceta severă din SUA și Europa de Est care a determinat creșterea record a prețurilor. Vremea excepțional de secetoasă din această vară a determinat  Banca Mondială că crească indexul prețului la alimente peste vârf de la începutul anului 2011.

 


Banca Mondială dă vina pe seceta din SUA pentru creșterea prețului cu 25% la porumb și cu 17% la soia în ultima lună, adăugând că vara uscată din Rusia, Ucraina și Kazakhstan au dus la creșterea cu 25% a prețului la grâu.

“Prețurile la alimente au crescut din nou amenințând sănătatea și traiul a milioane de oameni”, spune președintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim. “Africa și Orientul Mijlociu sunt, în mod special, vulnerabile, dar la fel sunt și oamenii din alte țări unde prețul cerealelor a crescut semnificativ”, adaugă acesta.

Banca Mondială spune că, în medie, prețurile alimentelor au crescut cu 10%, între iunie și iulie. “Nu putem permite ca aceste prețuri record să amenințe viața oamenilor. Familiile își retrag copiii de la școală și mănâncă mai puține alimente nutriționale pentru a compensa prețurile ridicate”, spune oficialul.

Banca Mondială cheltuie în acest an 9 miliarde de dolari pentru a sprijini agricultura și a promis să ajute țările sărace afectate de prețurile ridicate la alimente.

Sursa: Guardian


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger