Baloanele cu internet ale Google

0

Pentru ca şi regiunile izolate să poată avea acces la internet, Google s-a gândit la o soluţie simplă şi aeropurtată: baloane. Baloane uriaşe, care vor duce conexiunea la internet în zone muntoase, jungle sau arhipelaguri. Experimentul începe în Noua Zeelandă.

 

 

Google a lansat 30 de astfel de baloane cu internet în regiunea Canterbury din Noua Zeelandă şi mai are în plan să lanseze încă 20 în curând. Baloanele sunt albe, par nişte meduze efervescente şi se folosesc de o combinaţie de energie solară şi eoliană, plus nişte algoritmi complicaţi, pentru a rămâne într-un punct stabil în aer. Baloanele comunică cu antene aflate la sol pentru a „duce” internetul în zonele în care, altfel, nu ar putea ajunge.

Nu este singurul proiect în afara cutiei al Google în privinţa oferirii de acces la internet zonelor îndepărtate sau greu accesibile ale globului – Internet-powered blimps au fost testate în Asia şi Africa de ceva vreme. „Project Loon” este o altă iniţiativă Google, cu acelaşi scop, la care compania lucrează de doi ani (video, mai jos). Scopul final al tuturor acestor proiecte este ca acele două treimi ale lumii care nu au acces la internet în prezent să se poată bucura de acest acces neîngrădit.

 

 

Sursa şi foto: Mashable


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger