Balenele albastre le cer activistilor sansa unei morti eliberatoare

5

Pe motiv ca vietile lor s-au adancit intr-o depresie imposibil de suportat, balenele albastre, cate au mai ramas pe planeta, au iesit la suprafata lunea trecuta si le-au cerut pe un ton disperat activistilor de mediu sa puna capat tuturor eforturilor de conservare pentru ca specia lor sa dispara in pace o data pentru totdeauna. Onion News ne incanta si intristeaza cu o noua satira.

“Apreciem tot ce-ati facut pentru noi, dar trebuie sa ne lasati sa murim”, a intonat o balena albastra de 170 de tone in fata vasului maritim Rainbow Warrior, apel insotit de o serie de vocalize jelitoare scoase de cele cateva mii de exemplare ale speciei care inca mai inoata prin apele sarate ale lumii, adunate lunea trecuta in jurul ambarcatiunii cu blazon Greenpeace, la orele 9.45. “Am inghitit doua racitoare din plastic, un cauciuc si cam 100 de galoane de petrol azi dimineata. Cum sa traiesti asa?”.

Balenele albastre le-au multumit astfel activistilor de mediu de la bord pentru bunele intentii de care au dat dovada, insa au spus ca oceanele au ajuns sa fie atat de poluate, incat s-au decis ca pur si simplu nu mai gasesc nici un rost in traiul pe aceasta planeta, scrie site-ul de satira The Onion. Exemplarul de 170 de tone a tinut un discurs furibund de 45 de minute in care s-a plans de zgomotul istovitor produs de sonarele navale, de coliziunile chinuitorare cu diverse vapoare, de lipsa unor partereneri de imperechiere care sa nu fi fost marcati pentru experimente stiintifice sau de riscul imbolnavirii de cancer din cauza placilor cu circuit imprimat ajunse in apa.

“Stiu ca ati fost foarte entuziastiin efortul de a ne ajuta de cand cu nebunia campaniei ‘Salvati balenele’ din anii ’70”, a spus purtatorul de cuvant al balenelor albastre care au nevoie de 1,5 milioane de calorii zi de zi pentru a supravietui. “Cred insa ca ultimii 35 de ani au reprezentat practic un mars al mortii, asa ca drumurile noastre trebuie sa se separe. Am avut o cursa buna. Dar speciile vin si pleaca. E un ciclu natural si suntem impacate cu treaba asta”.

Consortiul balenelor albastre au dezvaluit ca tot mai multi reprezentanti ai speciei au inceput sa esueze la tarm in mod intentionat si le-a cerut activistilor sa nu mai piarda timp cu scrierea de petitii sau cu organizarea de actiuni de voluntariat care le rapesc creaturilor sinucigase sansa unei morti eliberatoare. Marea de balene a lasat sa ii scape murmure indurerate si a plesnit apa cu inotatoarele de 3 metri in semn de frustrare, explicand ca “nu incape indoiala ca au ajuns la un capat de drum evolutionar, din moment ce nu au reusit sa-si dezvolte abilitatea de a inhala gunoaie”.

Foto: Flickr/45d

Tags:5 comentarii

  1. In curand vom fi numai oameni pe pamant: 6,5 miliarde acum si inca 2,5 miliarde pana in 2050. In total 9 miliarde. Intre timp balenele, delfinii, felinele, testoasele vor fi disparut cu totul fie in farfuriile noastre, fie in creme sau medicamente inchipuite. Iar omenirea va aloca fonduri uriase recrearii lor in laboratoare. Incredibil, niste miliarde umanoide nu mai pot trai daca nu extermina si ultima balena!!!

  2. Fara indoiala ca sfarsitul omenirii este aproape,am ajuns la o populatie de aproape 7 miliarde,mult mai mult decat orice alta specie dupa Pamant cu exceptia nevertebratelor poate.O balena albastra consuma 1,5 milioane de calorii pe zi ca sa traiasca,un om poate consuma de cateva ori mai multa energie zilnic pentru a merge cu masina, pentru a zbura cu avionul sau pur si simplu pentru a-si asigura confortul de fiecare zi.

  3. inainte de 2000 asa zisii savanti cotcodaceau ca la trecerea dintre milenii vine bau bau… pe urma , altii care au supravietuit sperieturii, au lansat, teoria broastei pe apa din 2012. cei ce vor supravietui, vor papa mult, si pisici, si caini, si tigrii, si vor da piept cu momentul 2050… Chiar nu putem sa avem o viata linistita? PS.
    Cei ce nu inteleg cand citesc printre cuvinte sa nu ma deranjeze cu intrebari tampite, sforaitoare sau exprimate pe nas.

  4. Numele meu este Radu Florescu si vreau sa va spun ca trebuie sa-i opriti chiar voi pe braconieri astfel putem salva balena albastra si toate celelalte specii de pe planeta care sunt pe cale de disparitie.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger