Băcănia “zero waste” s-a deschis recent în Germania: fără ambalaje, fără pungi, fără risipă

2

Un magazin care s-a deschis recent în Germania este prima băcănie din lume care nu produce deşeuri (zero waste).  Se numeşte Original Unvertpackt şi îşi încurajează clienţii să vină la cumpărături cu plase ori sacoşe de acasă. Magazinul s-a deschis în urma unei campanii de crowdfunding, care s-a derulat anul trecut.

80% dintre produsele vândute în supermarketuri sunt învelite în ambalaje toxice pentru mediu; consumatorii acestor produse generează zilnic kilograme de gunoi, ceea ce reprezintă o mare problemă. Soluţia inteligentă, în acest caz, ar fi eliminarea ambalajului (pentru mâncare, în special) încă de dinainte ca produsele să ajungă în coşul de cumpărături. Asta este ceea ce propune băcănia Original Unvertpackt şi pare să aibă succes.

Ca să fie cu adevărat “zero waste”, magazinul încurajează clienţii să vină cu ambalaje de acasă (pungi, sacoşe etc.). În magazin nu se vinde nimic la cutie de unică folosinţă, în pungă, în borcan sau alt tip de ambalaj. În loc să pună rafturi după rafturi cu produse ambalate, magazinul foloseşte recipiente mari şi prezintă produsele “în libertate”. Inovatoarele care stau în spatele conceptului acestui magazin sunt Sara Wolf şi Milena Glimbovski.

„Cumpărăturile nu trebuie să fie pur şi simplu o plimbare printr-un infern iluminat cu neoane, unde să cumpere produse ca la loterie, fără să ştie dacă sunt bune”, spuneau iniţiatorii conceptului anul trecut, în timpul campaniei de crowdfunding menite să le aducă fondurile necesare înfiinţării şi deschiderii băcăniei. Toate produsele disponibile în acest magazin promiteau, încă de atunci, calitate, multe dintre ele fiind realizate de producători locali recunoscuţi. De la concept la aplicare, iată, nu a durat foarte mult şi se pare că magazinul inedit se bucură de succes.

Sursa, foto şi mai multe detalii: True Activist


2 comentarii

    • Daca mergeti la articolul original, veti vedea ca nu vand exclusiv fructe si legume, ci o intreaga varietate de produse alimentare. Deci nu “au inventat piata”!…

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger