Ba se poate! – filmul care arată că SE POATE în educaţie

1

Cinci licee tehnologice din România au reuşit să crească promovabilitatea la Bacalaureat de 2-3 ori, față de o creștere medie de 20% la nivel național. În plus, acestea au gasit soluţii pentru reducerea absenteismului şi rezolvarea problemelor legate de violentă. Acestea sunt rezultatele proiectului Zburd – Educaţie prin coaching , derulat de Asociația ROI în perioada 2012 – 2013. Inițiatorii au plecat de la o realitate a sistemului de învățământ: în România există licee tehnologice cu rata de promovabilitate la Bacalaureat de 2%. Adică doar unul sau doi elevi iau BAC-ul.

 

bac

 

Zburd – Educaţie prin coaching demonstrează că lucrul în echipă – profesori, elevi și părinți – aduce rezultate excepționale, chiar și în cazul în care mare parte dintre elevi provin din medii defavorizate. Filmul va inspira și alte școli să aplice acest lucru, astfel încât școala să devină un loc unde toți cei implicați să vină cu drag pentru că este școala lor”, a declarat Simona David Crisbășanu, inițiatoarea proiectului și producătoarea filmului.

Proiectul pilot a fost derulat în cinci licee tehnologice din Sibiu, Braşov, Iaşi, Câmpulung Muscel și Bucureşti. Coachi voluntari au lucrat timp de aproape doi ani și au format în fiecare liceu câte o echipă-nucleu din care fac parte profesori, elevi și părinți. Membrii echipei au fost încurajați să stabilească obiective, să găsească soluții la diferitele situații cu care se confruntă școala lor și să treacă la acțiune.

În cadrul proiectului a fost realizat și filmul Ba se poate! regizat de Tedy Necula. “Am vizitat cele 5 licee și am văzut cât de mare este diferența între elevii care s-au implicat în proiect și ceilalți. Elevii care s-au implicat comunică cu o mai mare ușurință și au mai mare încredere în ei înșiși”, a explicat regizorul filmului.

În prezent, Asociația ROI derulează o campanie de strângere de fonduri pe platforma www.potsieu.ro pentru a acoperi costurile de producție și promovare a filmului, unde orice persoană poate contribui. Realizarea filmului a fost sprijinită până acum de peste 2.000 de persoane care au participat la vizionarea acestuia în cinematrografe din țară sau au contribuit prin donații online.

Elevii, profesorii şi parinții sunt aşteptati la cinematograful Elvira Popescu, unde în perioada februarie-martie vor exista proiecţii ale filmului Ba se poate!

 


Un comentariu

  1. Voi nu intelegeti problema per ansamblu, e ca si cum ai invata un caine sa faca adunari. Cu cat se antreneaza mai mult cu atat ajunge mai bun in asta… problema este ca se investesc enorm de multi bani in sistem si se investeste prea mult timp zi de zi de catre elevi, iar rezultatele sunt atat de slabe de nu are sens sa povestim.

    Se platesc niste profesori care pur si simplu nu isi fac datoria, nu sunt verificati si trasi la raspundere pentru rezultatele proaste care se obtin, nu exista varianta cu elevii sunt slabi, obraznici si nu invata… elevii sunt exact ca profesorul, daca profesorului nu-i pasa de ei nici lor nu le va pasa de profesor… si tot asa.

    Sunt profesor de 6 ani si va pot spune ca 90% din proiectele europene care vizeaza invatamantul sunt facute doar sa dea bine la suprafata, in rest e o pierdere de vreme totala.

    Sa aveti o zi frumoasa si bafta la proiectele viitoare

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger