Azerbaijanul a anunțat rezultatele alegerilor, înainte ca votul să fi început

0

Ieri, când au avut loc alegerile prezidiențiale din Azerbaijan, o gafă tehnologică a funcționat naumi bine cât să arate cât de corect și de transparent este procesul electoral. Rezultatele au fost anunțate cu o zi înainte ca votul să înceapă, printr-o aplicație oficială de smartphone operată de Comisia Electorală Centrală.

 

Energy Outlook 2009: Aliyev

 

Aceste rezultate îl anunțau pe Ilham Aliyev(foto) care a preluat conducerea țării de la tatăl său, în urmă cu zece ani, învingător cu 72,76% din voturi. În anii trecuți, acesta a fost ”ales” președinte cu 76,84% din voturi în 2003, respectiv cu 87% din voturi, în 2008. Pe locul doi, s-a clasat candidatul opoziției, Jamil Hasanli, cu 7$% din voturi, care a solicitat de curând Comisiei Electorale Centrale timp de emisie plătit la TV, în condițiile în care contracandidatul său monopolizează spațiul media. Cererea lui a fost respinsă.

În urma acestei gafe, oficialii au justificat transmiterea rezultatelor votului înainte ca acesta să se deruleze printr-o eroare: în cadrul unui test de funcționare, au fost transmise, din greșală, rezultatele alegerilor din 2008, afirmă aceștia. Această versiune este contrazisă de faptul că, deși procentele sunt comparabile, candidații sunt cei din acest an.

Cu toate acestea, autoritățile azere au anunțat că, în urma votului, Aliyev a primit aproape 85% din voturi, fiind reales în funcție.

 

Sursa: Washington Post

Foto: Wikipedia


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger