Avocatul studentului, una dintre cerințele celor care au ocupat Facultatea de Istorie

0

Studenții se află în cea de-a patra zi de ocupare a Amfiteatrului Nicolae Iorga de la Facultatea de Istorie. Iată concluziile lor după trei zile:

 

Noi, studenții, cadrele didactice, alumni și simpatizanții ce formează Baricada Universitară care ocupă, de 3 zile, amfiteatrul Nicola Iorga din Facultatea de Istorie – UB, am încheiat dezbaterile de joi, 28 martie, cu următoarele concluzii.

Ne dorim:

– inființarea unei structuri autonome de tipul ombudsman – avocat al studentului – la care studenții să poată apela pentru apărarea drepturilor lor și pentru consiliere atunci când suferă abuzuri din partea universității.

– organizarea, de către universități, a unor spații exclusiv destinate dezbaterilor, cercurilor studențești, activităților extracuriculare, care să fie puse la dispoziția tuturor studenților, cu reglementări birocratice minime;

– sprijinirea grupurilor informațe studențești, de către universități, prin alocarea unui procent din fondurile universității, ca ele să fie folosite pentru acoperirea cheltuielilor de logistică aferente desfășurării activităților organizate de către studenți cu și pentru studenți;

– reorganizarea, de către Universitatea București, a curții interioare a universității și transformarea ei dintr-o parcare într-un spațiu destinat activităților extrașcolare adresate studenților, care să fie în permanență la îndemâna acestora.

Lista de revendicări rămâne deschisă. Astăzi, 29.03.2013, dezbaterile continuă în ateliere pe temele:

– Egalitatea de gen și hărțuirea sexuală;
– Universitatea , curricula și piața muncii – în care vom aborda modul de realizare a curriculei și relevanța acesteia față de provocarea universității de a-și atinge obiectivele în îndeplinirea rolului ei, precum și în raport cu piața muncii;

După ateliere, de la orele 20.00, vom continua dezbaterile în plen, urmând să încheiem ziua cu proiecția filmului BLOKADA (cel mai probabil în jurul orelor 23.00).

Vă așteptăm alături de noi, din spirit de solidaritate și pentru că puteți îmbogăți dezbaterile cu ideile voastre. Nu plecăm din amfiteatru!

Foto: desen de Dan Perjovschi


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger