Avionul solar a ajuns la Washington, înainte de ultima parte a călătoriei de traversare a SUA

1

Avionul solar “Solar Impulse” a finalizat penultima parte a călătoriei sale de traversare a Americii cu scopul susţinerii tehnologiei bazate pe energii regenerabile, curate. A aterizat la Washington, unde va rămâne până la începutul lunii iulie, când pleacă în ultima parte a călătoriei, care se va încheia la New York.

 

 

Avionul este alimentat în exclusivitate cu energie solară şi, dacă aventura în care se află va fi finalizată cu bine, o premieră istorică va fi marcată: va fi primul avion alimentat cu energie solară capabil să zboare zi şi noapte peste teritoriul SUA. „Experimentul va demonstra potenţialul tehnologiei bazate pe energie curată şi faptul că ne putem baza pe aceasta, ceea ce este un mesaj crucial al vremurilor în care trăim”, a declarat pilotul elveţian al avionului, Bertrand Piccard, care este secondat la manşă de copilotul Andre Borschberg.

„Solar Impulse” este un model de test care precede un avion mai evoluat ce urmează să zboare în jurul lumii în anul 2015. Prima parte a călătoriei lui peste America a fost între San Francisco şi Phoenix, la începutul lunii mai, apoi de la Phoenix la Dallas, din Dallas a ajuns în St. Louis, la începutul acestei luni, iar acum se odihneşte la Washington înainte de ultima parte a drumului, spre New York. Proiectul „Solar Impuls” a început în anul 2003, cu un buget de 90 de milioane de euro şi implică ingineri şi oameni de ştiinţă europeni (elveţieni, belgieni). Primul zbor intercontinental al avionului solar a avut loc anul trecut în iunie, din Spania în Maroc.

 

Mai multe detalii despre avionul solar şi istoria călătoriile sale:

Un avion cu celule solare încearcă un zbor de 24 de ore

Primul zbor internaţional cu un avion solar

Zbor de 19 ore (zi şi noapte) al avionului solar

Avionul solar, un nou test: traversarea SUA de la vest la est

 

Sursa şi foto: EcoNews


Un comentariu

  1. Pingback: Cel mai rapid avion solar din lume a trecut primele teste de zbor | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger