Avioanele supersonice le stârnesc crocodililor râvna sexuală

1

Se pare că, după milioane de ani de existență pe această planetă, câteodată nu e nevoie decât de zogmotul unui avion supersonic pentru a întărâta libidoul unui crocodil. Boomurile sonice rezonează în urechile crocodililor asemenea unor cântece de dragoste.

Potrivit ziarului israelian Maariv, piloții forțelor aeriene din Israel care se antrenează deasupra unei rezervații de crocodili nu au bănuit niciodată că vitezele supersonice pe care le ating ar putea avea un impact atât de mare asupra reptilelor uriașe. Un studiu recent i-a informat că boomurile sonice pe care le produc îi stimulează sexual, nu se știe cum, pe crocodili.

Într-un mod bizar, aceste sunete le amintesc reptilelor de semnalele naturale de împerechere prin care crocodilii anunță că a sosit vremea reproducerii. În mod normal, aceste din urmă „câtece de dragoste” se fac auzite primăvara, dis de dimineață, rezultând într-o cacofonie ce răsună pe o suprafață de kilometri întregi. Aceste sunete naturale au fost asemănate de biologi cu zgomotul produs de motorul unei mașini.

Cu toate acestea, îngrijitorii de crocodili spun că pofta sexuală stârnită de avioanele supersonice reprezintă un motiv de îngrijorare. Și asta pentru că răsucesc ceasul biologic al reptilelor obișnuite să se angajeze în ritualuri de împerechere numai într-o anumită perioadă a anului. Plus că acest fenomen îi bulversează pe crocodili – aceștia răspund boom-urilor sonice prin sunetele lor naturale de împerechere, însă nu se apropie de nici un posibil partener.

Foto: EPA

Tags:Un comentariu

  1. Pingback: Zgomotul din trafic creşte riscul de accident cerebral » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger