Avertisment ONU: lumea trebuie să fie pregătită să facă faţă dezastrelor climatice

1

ONU avertizează că lumea trebuie să se trezească la realitatea prezentată de riscurile tot mai mari şi mai periculoase ale dezastrelor naturale provocate sau legate de schimbările climatice şi că trebuie să găsească modalităţi prin care să împiedice apariţia unor pierderi umane sau economice care ar putea fi provocate de aceste dezastre.

 

 

„Trăim într-o perioadă cu dezastre naturale uriaşe, înrăutăţite de schimbările climatice. Nu doar că aceste dezastre devin mai frecvente, dar şi mai vehemente”, a declarat Jan Eliasson, reprezentant ONU, la debutul conferinţei internaţionale pe tema reducerii riscurilor, organizate la Geneva. Un raport al UNISDR (International Strategy for Disaster Risk Reduction – ONU) arată că, până acum, în secolul în care ne aflăm, cifra acestor pierderi economice cauzate de dezastre naturale se ridică la 2,5 trilioane de dolari. Conferinţa UNISDR de la Geneva adună peste 400 de participanţi care să dezbată idei şi posibilităţi de reducere a impactului dezastrelor naturale; participanţii provin atât din sectorul guvernamental, cât şi din cel privat sau al organizaţiilor non-profit.

„Dacă ne concentrăm asupra reducerii riscurilor provocate de dezastre, punem bazele unei dezvoltări mai bune”, a spus Eliasson, referindu-se în special la ţări slab-dezvoltate, care pierd multe vieţi şi, totodată, şi bunuri materiale când sunt lovite de dezastre. Oamenii de ştiinţă au avertizat în mod repetat că fenomene extreme, precum uraganul Sandy, de anul trecut, vor lovi mai des lumea, din cauza schimbărilor climatice care le favorizează apariţia şi intensitatea. Cu toate acestea, liderii politici ai lumii par să refuze realitatea şi încă nu iau măsuri concrete pentru reducerea emisiilor de gaze, principalele cauze ale deteriorării climei.

 

Sursa, foto şi mai multe detalii: EcoNews


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger