Aventurile în afara căsătoriei cresc riscul de fractură peniană

0

Aventurile în afara căsătoriei fac mai mult decât să frângă inimile, cauzează și fracturi de penis, arată un nou studiu.

Sexul în afara căsniciei și cel care are loc în circumstanțe neobișnuite cresc riscul fracturilor peniene, spune cercetătorul dr. Andrew Kramer, urolog la Centrul Medical din cadrul Universității Maryland.

Riscul crescut este determinat de situațiile neconvenționale, implicit de locațiile neobișnuite în care are loc actul sexual. Bărbații implicați în studiu care au suferit o fractură peniană întrețineau relații sexuale în băi sau la serviciu atunci când s-a produs incidentul. În plus, cei mai mulți dintre ei aveau relații extraconjugale.

În astfel de situații atipice, sexul poate fi pe grabă și implica poziții neobișnuite și ciudate, spune Kramer. “Aceste situații îl pot face pe bărbat mai puțin capabil să-și protejeze penisul de o mișcare bruscă ce poate duce la fractură”, explică cercetătorul.

O fractură peniană este o leziune a penisului erect, iar fractura constă în ruperea membrane tunica albuginea, care căptușește penisul. “Fractura” este urmată de hemoragie, umflare și pierderea erecției. Deși studii anterioare s-au referit la mecanismul fiziologic al fracturii și la repararea chirurgicală, niciun studiu nu s-a axat pe ce făceau respectivii pacienți în momentul fracturării penisului.

Studiul lui Kramer s-a axat pe 16 cazuri de fracturi penieni tratate între 2004 și 2011. Jumătate dintre pacienți aveau relații extraconjugale, cei mai mulți făceau sex în băi, mașini și lifturi, doar trei pacienți făceau sex cu propriile soții în propriile dormitoare.

Deși fracturile penieni sunt rare, e posibil să nu fie raportate în totalitate din cauza situațiilor stânjenitoare în care au loc.

Foto: Flickr / robadOb

Sursa: Live Science


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger