Avem nevoie de hrană cu 70% mai multă până în 2050

2

Națiunile Unite au încheiat prima estimare globală a stării resurselor de pământ, descoperind că un sfert din terenurile agricole sunt foarte degradate și avertizează că trendul trebuie oprit pentru a hrăni populația mondială în creștere.

Organizația pentru Hrană și Agricultură a ONU (FAO) estimează că fermierii trebuie să producă cu 70% mai multe alimente până în 2050 pentru a acoperi nevoile unie populații care va ajunge la 9 miliarde. Asta înseamnă cu 1 miliard de tone de grâu, orez și alte cereale în plus și cu 200 de milioane de tone de carne în plus.

Dar, deja mare parte din terenurile agricole sunt folosite și, mai mult decât atât, în feluri care micșorează producția din cauza practicilor care duc la eroziunea solului și risipirea apei. Asta înseamnă că este nevoie de o intensificare sustenabilă a productivității agricole, arată raportul FAO.

Raportul a fost lansat luni în contextul în care delegați din toată lumea se întâlnesc la Durban, în Africa de Sud pentru o conferință de două săptămâni care are ca scop deblocarea negocierilor cu privire la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

În Europa occidentală, agricultura intensivă a dus la poluarea solului și acviferelor. În Himalaya, Anzi, sudul Africii și pe platoul Etiopian eroziunea solului a fost însoțită de intensificarea inundațiilor. Raportul mai arată că apa din toată lumea devine tot mai puțină și mai sărată, iar apele subterane sunt poluate din cauza deversărilor de toxine din agricultură.

Raportul estimează că este nevoie de investiții de 642 de miliarde de lire sterline în managementul irigațiilor numai în țările în curs de dezvoltare și de 160 de miliarde de lire sterline în conservarea solului și controlul inundațiilor până în 2050.

Foto: Flickr / Soil Science

Sursa: Guardian


2 comentarii

  1. Permacultura, seedballs, Sepp Holzer, paduri cu pomi fructiferi, fruit forests.

    Decat sa ne holbam la poze, sa ne intristam de ce nu se face, sa injuram pe altii, mai bine facem fiecare cate ceva.

    Bob cu bob se aduna… 😉

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger