Autoritățile din Marea Britanie se gândesc să interzică guma de mestecat

0

Guma de mestecat aruncată pe străzi şi trotuare, lipită de pavaj, este nu doar neplăcută privirii, ci şi costisitor de îndepărtat. Există voci în regiuni din Marea Britanie care au început să lanseze propuneri, inspirate de o acţiune similară din Singapore, de interzicere a gumei de mestecat pe care responsabilii cu curăţenia se chinuie să o înlăture de pe jos.

 

 

În Milton Keynes, spre exemplu, planul este ca oricine care este văzut mestecând sau scuipând gumă să primească o amendă pe loc. Propunerea a venit după ce grupul After8 (o organizaţie care cuprinde lideri ai comunităţii, oameni de afaceri, dar şi autorităţi precum cele din poliţie) a făcut o investigaţie pe teren şi a descoperit 22 de bucăţi de gumă aruncate pe un singur metru pătrat. Grupul susţine că, pentru consiliul local, costurile îndepărtării unei singure bucăţi de gumă de pe stradă poate ajunge la 10 penny. În Glasgow, consilierul local Paul Carey a cerut consiliului să analizeze posibilitatea interzicerii totale a gumei de mestecat în oraş.

Deşi unii oficiali spun că interdicţia este puţin probabil să fie adoptată, din cauza problemelor de aplicare efectivă, ar exista o alternativă: o propunere adresată guvernului britanic de a taxa drastic guma de mestecat, astfel încât să scadă consumul. Aceste propuneri din Marea Britanie au apărut după modelul Singapore, care a introdus măsura interzicerii gumei de mestecat în anii 1980. Reprezentanţii industriei gumei de mestecat spun, însă, că singura măsură cu adevărat utilă ar fi educarea publicului consumator să arunce guma „în mod responsabil”. „Noi promovăm mesaje prin toate metodele posibile în legătură cu modul în care să fie aruncată guma corect şi responsabil”, declară Siân O’Keefe (Wrigley). Rămâne de văzut care va fi soarta gumei de mestecat în Marea Britanie (şi nu numai, problema gumei aruncate pe jos fiind aceeaşi peste tot).

 

Sursa şi foto: MSN

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger