Autorii emisiunii ”În căutarea fericirii” s-au sinucis

1

Lynne Rosen, psihoterapeut, și John Littig, conferențiar pe teme de gândire motivațională, care realizau împreună emisiunea radiofonică ”The Pursuit of Happiness”, au fost găsiți morți la începutul acestei săptămâni, în apartamentul lor din New York. Cei doi s-au sinucis împreună, asistându-se reciproc, lucru reieșit din biletul de adio lăsat de cei doi.

duo6n-3-web

”Facem acest lucru împreună,” scria pe bilet, unde John Littig adăuga că nu mai poate fi martor la suferințele soției sale, fără a preciza însă cauza acestora. Potrivit poliției, citate de Daily News, s-ar părea că aceasta avea probleme psihologice, lucru care a surprins cu atât mai mult cu cât cei doi militau pentru o gândire pozitivă, oferindu-le pacienților și ascultătorilor sfaturi pentru vieți mai fericite. ”Uneori, oamenilor le e teamă de schimbare și să iasă din zona de confort. În schimb, ei pot încerca să se adapteze la schimbare, să se simtă bine făcând-o”, spunea psihoterapeutul la emisiunea din luna aprilie.

 

 

Rosen avea 46 de ani, iar Littig, 48, cei doi alcătuind un cuplu nu doar în studioul de radio, ci și în viața de zi cu zi. Pe pagina personală, Littig era descric drept ”conferențiar pe teme motivaționale, organizator de workshopuri și coach pentru viață personală.” Totodată, bărbatul era pasionat și de muzică, având câteva colaborări ca baterist. Dacă despre el vecinii susțin că era o persoană bonomă, ”pâinea lui Dumnezeu,” despre partenera sa spun că era mai rece și mai reținută. Unul dintre foștii locatari ai imobilului unde locuiau cei doi spune că a fost nevoit să se mute de acolo din cauza scandalurilor zgomotoase dintre Littig și Rosen, ale țipetelor furioase și ale repetițiilor la tobe făcute la ore târzii.

 

 

Conform anchetei, cei doi ar fi murit cu o săptămână înainte să fie găsiți. Metoda prin care și-au luat reciproc viețile a fost sufocarea cu pungi de plastic, care, spun polițiștii, ”provoacă o moarte rapidă, liniștită”.

Sursa: NY Daily News

Foto: YouTube


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger