Automumificarea ca iluminare

0

În nordul Japoniei, în vecinătatea Prefecturii Yamagata, sunt împrăștiate mumiile a peste 20 de călugări Sokushinbutsu care și-au provocat singuri moartea în așa fel încât s-au automumificat, scrie Amusing Planet. Prima astfel de practică a fost realizată acum 1 000 de ani, de către călugărul Kuukai, în complexul de temple de pe Muntele Koya, Prefectura Wakayama. Kuukai a fost fondatorul sectei budiste japoneze Shingon, care a venit cu ideea iluminării prin pedeapsă fizică.

O automumificare de succes dura până la 10 ani. Procesul începea cu un regim alimentar de 1.000 de zile, care conținea numai nuci și semințe, însoțit de unul fizic menit să îndepărteze grăsimea corporală a călugărilor. Apoi, timp de alte 1.000 de zile, aceștia mâncau doar scoarță de copac și rădăcini și beau un ceai otrăvitor preparat din seva arborelui Urushi, folosită în mod normal la fabricarea vaselor din lac. Ceaiul  îi făcea să vomite și să piardă rapid lichide corporale și, cel mai important, le făcea trupurile mult prea otrăvitoare pentru a fi consumate de viermi. La final, călugării se închideau într-un cavou din piatră ceva mai mare decât corpul, unde rămâneau nemișcați în poziția lotus. Singura legătură pe care o mai păstrau cu exteriorul erau un un tub prin care respirau oxigen și un clopoțel. Călugării sunau zilnic din clopoțel, pentru a-i anunța pe cei de afară că încă trăiesc.

Când clopoțelul înceta să sune, tubul pentru respirație era îndepărtat iar cavoul era etanșat. Ceilalți călugări din templu așteptau încă 1.000 de zile până să-l deschidă. Dacă automumificarea funcționa, călugării practicanți erau considerați Buddha și expuși în templu spre vizionare. De obicei, însă, tot ce se găsea în cavou era un trup descompus. Mumiile își păstrau accesoriile purtate înaintea morții călugărilor, însă ochii le erau îndepărtați. Chiar și așa, se spune că ele pot să pătrundă cu vederea în sufletele celor vii și să perceapă perfect realitatea. Se crede că sute de călugări au încercat să se automumifice de-a lungul vremii. Practica a fost interzisă de guvernul japonez și nu mai face parte din repertoriul sectei.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger