Automatele din Japonia vor fiși încărcătoare pentru mașinile electrice

0

Automatele din Japonia nu vor mai oferi doar ciocolate, chipsuri și sucuri, ci vor fi și încărcătoare pentru mașinile electrice, anunță Huffington Post. Potrivit AFP, zece companii japoneze au anunțat, până acum, planuri de a instala 10.000 de încărcătoare pentru mașinile electrice la automate în primul an al proiectului.

Una dintre companii este Forking Co., un operator foarte mare de automate în parteneriat cu firmele care dețin jumătate dintre automatele din țară – 1,2 milioane. Forking Co. Nu va percepe chirie pentru o stație de încărcare la fiecare două automate. Acestea vor fi instalate gratuit și vor fi administrate de companiile implicate.

Criticii mașinilor electrice susțin că automobilele rămân fără energie până să ajungă la următorul punct de încărcare. Măsura din Japonia este o metodă foarte bună de a combate acest lucru.

Și în Statele Unite apar idei pentru încărcarea mașinilor electrice. Cracker Barrel, un restaurant și lant de magazine, a lansat, recent, un proiect pilot de de instalare a încărcătoarelor pentru mașini electrice la 24 dintre restaurantele sale din Tennessee. McDonald’s a fost printre primii care au luat astfel de măsuri, implementând o stație de încărcare electrică la unul dintre restaurantele sale în 2009. De asemenea, hotelurile Starwood oferă această facilitate la unele dintre hotelurile sale.

Ecologiștii își pun, însă, întrebarea dacă nu este contradictoriu să asociezi tehnologie verde cu aparate care oferă produse procesate ambalate în plastic, automate care contribuie la cele 50 de miliarde de sticle de plastic irosite în fiecare an în Statele Unite.

Foto: Flickr / DaraKero

Citiți și:

Cine a ucis mașina electrică?

Tesla Motors transformă bateriile în baterii

Spania reduce limita de viteză cu 10 km/h pentru economisirea a 2,3 miliarde de euro pe petrol

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger