Automatele cu marijuana ar putea deveni o normă a industriei în SUA

0

Marijuana, o plantă deja legală în două state americane și care se află pe punctul de a primi undă verde și în altele, ar putea fi cumpărată pe viitor de la automate, la fel ca răcoritoarele sau prezervativele. O companie din Phoenix, care a proiectat asemenea automate, se gândește la un sistem de achiziție prin care o persoană din Colorado, unde iarba este legală în scopuri recreative, folosește o aplicație de iPhone pentru a cumpăra o pungă cu muguri, apoi se duce la un automat cu touch screen să-și ridice comanda. Pe lângă iarbă, aparatul varsă și foițe de rulat și o brichetă.

În SUA există deja automate destinate marijuanei medicale, însă Endexx Corp. vrea să facă unele și pentru marijuana recreativă. Compania a cumpărat recent două firme mai mici care furnizează automate magazinelor care vând marijuana medicală. Odată cu începerea vânzării de iarbă cu amănuntul în statul Colorado, care ar urma să înceapă în ianuarie 2014, Todd Davis, directorul executiv al Endexx, spune că automatele prezente în alte sectoare ale industriei de retail vor ajunge și în magazinele care vând canabis în scop recreativ și estimează că firma sa va fi unul dintre primii trei producători de automate psihoactive.

Endexx se înfruntă deja cu competiția. Medbox Inc., o companie din California, este momentan lider de piață în furnizarea de automate pentru dispensarele cu marijuana medicală (vândută atât sub formă de muguri, cât și sub formă de negrese), având vânzări de 1,75 de milioane de dolari în ultimul semestru. Iar o a treia compania, Tranzbyte Corp., a anunțat în aprilie că plănuiește să furnizeze dispensarelor automate cu marijuana mecială echipate cu  etichete de identificare prin radiofrecvență. Citiți mai multe pe Huffington Post.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger