Autismul, un fenomen în continuă creştere în SUA

0

O cercetare asupra evoluţiei cazurilor de autism în ultimele decenii arată că, din 2002 încoace, adică în 10 ani, acestea au crescut cu 23% în SUA. Mai concret, datele arată că un copil din 88 suferă de autism, în acest moment, în societatea americană. Autorii cercetării spun că este posibil ca numărul crescut de cazuri să fie consecinţa faptului că s-au îmbunătăţit metodele de identificare a autismului, în faze incipiente.

 

Un raport al CDC (Center for Disease Control and Prevention – centrul pentru controlul şi prevenţia bolilor din SUA) arată că unul din 88 de copii americani suferă de autism. În 2002, raportul era de un copil din 150, iar în 2006, de un copil din 110. O creştere mare a acestui tip de diagnostic s-a remarcat în rândul copiilor hispanici şi afro-americani, mai arată raportul citat, care remarcă, de asemenea, că autismul este mai des întâlnit la băieţi decât la fete (de cinci ori mai mulţi băieţi decât fete sunt diagnosticaţi cu autism). Dar, potrivit dr. Thomas Frieden, director al CDC, este posibil ca această creştere să fie cauzată, de fapt, de o mai bună detectare a autismului de către medici – însă aceasta este doar o posibilitate teoretică, practic, problema ar putea fi, într-adevăr, creşterea cazurilor de autism.

Alte date din raport arată o creştere a cererii programelor speciale pentru aceşti copii cu autism, iar acestea sunt „date concrete, care ne spun exact că sunt multe familii care au nevoie de tratamentul special pentru copiii autişti. Astfel că trebuie să continuăm să investigăm spectrul acestei afecţiuni, pentru că numai aşa putem obţine informaţii atât de necesare comunităţilor care trebuie ajutate să îmbunătăţească condiţiile oferite acestor copii şi ajutorul pe care li-l oferă”, a mai spus Frieden. Raportul prezentat de el cuprinde date referitoare la copii de 8 ani, de pe cuprinsul a 14 regiuni diferite ale SUA. Aceste date au arătat că, în prezent, unul din 54 de băieţi suferă de autism, în vreme ce raportul la fete este de una la 252. Raportul a fost publicat acum câteva zile, în CDC’s Morbidity and Mortality Weekly Report.

 

Sursa: Discovery News

Foto: Livinlife123


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger