Australienii au plantat 1,2 milioane de copaci într-o singură zi

0

Vineri, 24 iulie, când probabil din pădurile româneşti erau doborâţi nenumăraţi copaci, Australia a sărbătorit Ziua Naţională a Copacilor. N-a făcut-o cu grătare la iarbă verde, ci cu o amplă mobilizare a cetăţenilor, care au plantat peste un milion de copaci în această zi. Din 1996, când a fost instituită această celebrare, peste 3,5 milioane de oameni au plantat în total peste 22 de milioane de copaci.

Ziua Naţională a Copacilor a fost lansată în Australia în urmă cu aproape 20 de ani, de către orsganizaţia Planet Ark, devenind între timp cel mai mare eveniment de reîmpădurire din această ţară. În fiecare an, în luna iulie, peste 350.000 de cetăţeni australieni se întâlnesc la miile de evenimente organizate de şcoli, administraţii locale, întreprinderi private şi iniţiative comunitare. Mai mult, această zi urmează la puţină vreme după Ziua Şcolară a Copacilor, un alt eveniment naţional, în cadrul căruia 2.500 de şcoli australiene invită copiii să planteze seminţe şi copaci în grădinile şcolilor sau în apropierea acestora.

“Îi încurajăm pe locuitori şi pe vizitatori să-şi murdărească mâinile pentru a face ceva util şi durabil pentru mediu. Anul acesta, plantăm specii locale, printre care şi unele ameninţate. Familiile sunt invitate să ia acasă exemplare din aceeste specii, pentru a înlocui copacii distruşi de ciclon, astfel încât comunităţile noastre să aibă de câştigat,” arată Neil Fisher, expert în horticultură din Queensland.

Anul acesta, australienii au avut parte de 3.000 de evenimente locale de plantare de copaci, în cadrul cărora participanţii au avut parte şi de sesiuni de instruire. Diverşi specialişti le-au vorbit oamenilor despre atenţia care ar trebui acordată diverselor specii pe care le plantează, astfel încât acestea să fie potrivite condiţiilor de mediu.

Sursa: Digital Journal

Puteţi citi şi:

Peste o mie de voluntari au plantat 200.000 de copaci într-o oră

Ecuadorul a doborât recordul mondial pentru împăduriri

China ridică marele zid de copaci în faţa schimbărilor climatice

O companie vrea să planteze 1 miliard de copaci cu ajutorul dronelor

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger