Australia: Moratoriul pe fracking din regiunea Victoria se extinde până în 2015

0

Guvernul regiunii Victoria din Australia a impus un moratoriu pe controversata procedură de exploatare a resurselor naturale prin metoda fracturării hidraulice (fracking) şi ieri a anunţat prelungirea acestui moratoriu până în iulie 2015.

 

 

Anunţul acestei prelungiri a moratoriului a venit în aceeaşi zi cu publicarea unui raport asupra pieţei gazului în regiunea Victoria, raport care cerea ridicarea interdicţiei impuse asupra fracking-ului. Interdicţia guvernului regiunii Victoria a venit ca răspuns la protestele masive din regiune împotriva fracking-ului, proteste care au invocat mereu efectele nocive asupra mediului ale acestei proceduri. Extinderea termenului moratoriului a fost salutată de Federaţia Fermierilor Victorieni, prin vocea lui Alex Arbuthnot, care a declarat că fermierii şi întreaga comunitate solicită mai multe informaţii despre impactul real al exploatării resurselor naturale în acest mod.

„Vom aprecia posibilitatea unei informări mai concrete şi a consultărilor pe tema avantajelor şi dezavantajelor, posibilitatea de a primi răspunsuri la toate întrebările, mai ales că majoritatea acestora se referă la cum vor fi afectate resursele de apă”, a spus Arbuthnot. Guvernul victorian a anunţat moratoriul asupra fracking-ului în luna august a anului trecut, spunând că acesta va rămâne în vigoare până când vor exista reglementări la nivel naţional pentru acest tip de industrie (sursa).

 

Surse: ABC, Mining Australia

Foto: The Conversation

 

Puteţi citi şi:

Ţăranii împotriva gazelor de şist – lupta continuă

Proprietatea privată, călcată în picioare în România pentru gazele de şist

“Ţăranii împotriva gazelor de şist” – Willy Schuster, ţăran din Moşna, vs. Prospecţiuni S.A.

Prospecţiuni S.A. detonează terenurile şi în judeţul Timiş în căutarea gazelor

Vei fi tu următoarea victimă a gazelor de şist?

Fracking România: de la Bârlad la Băile Felix, via Bruxelles

Scrisoarea unui american din Ohio, „the fracking state”

Exploatarea gazelor de şist. Goana după aur: Războiul secret al conturilor grase cu oamenii mici

Exploatarea gazelor de şist. Goana după aur (II): Riscuri? O poluare potenţială nu-i o dramă!

Papa susţine lupta anti-fracking


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger