Aur spaniol în valoare de 4,5 milioane de dolari, descoperit de un vânător de comori

0

Vânătoarea de comori scufundate este o îndeletnicire obişnuită pentru rezidenţii statului Florida, SUA şi, uneori, sunt şi norocoşi care dau peste rămăşiţe ale unor vase demult ajunse în adâncuri, care au la bord mult aur sau multe bijuterii.

Un astfel de vânător de comori a descoperit, la sfârşitul lunii iulie, în apele atlantice din largul Floridei, o cantitate impresionantă de monede de aur spaniol, din secolul 18, în valoare de 4,5 milioane de dolari. În total, este vorba de 350 de monede care au dormit în apele Floridei timp de aproximativ 300 de ani. Se pare că vasul care le transporta făcea parte dintr-o flotă de 11 galioane spaniole care s-au scufundat în timpul unui uragan, plecând din Cuba spre Spania.

Descoperirea nu este singulară: în luna iunie, alţi vânători de comori au dat peste 50 de monede de aur în valoare de aproximativ un milion de dolari. Comoara compusă din cele 350 de monede scoase la suprafaţă în iulie era destul de aproape de ţărm, dar stătea ascunsă bine, îngropată în nisip. Potrivit legilor sale, statul Florida va păstra 20% din valoarea comorii găsite. Scufundătorul care a făcut descoperirea va primi o sumă deloc neglijabilă şi se consideră, potrivit unei declaraţii făcute pentru un ziar local, “un tip pe o barcă, trăindu-şi visul”.

 

Sursa şi foto: BBC


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger