Au început înscrierile pentru prima Școală de Vară pentru Arte și Meșteșuguri Deltaice

0

Asociația Letea în Unesco, în parteneriat cu Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, organizează în perioada 18 – 23 septembrie prima ediție a Școlii de Vară pentru Arte și Meșteșuguri Deltaice, în satul Letea, comuna C.A Rosetti, județul Tulcea.

Programul școlii se va desfășura la Centrul Comunitar Letea și va cuprinde activități precum: lipituri cu pământ pe fațada clădirii şi alte lucrări de întreţinere la structurile existente și refacerea coamei acoperișului folosind tehnicile locale pentru prinderea stufului.

Persoanele interesate să participe sunt rugate să trimită CV-ul sau o prezentare personală pe adresa [email protected] până pe 12 septembrie. Organizatorii asigură transportul din București, cazare și masă pentru voluntari.

Meșteșugurile folosite în cadrul școlii vor fi documentate, în vederea conservării și transpunerii lor în modele arhitecturale și de design contemporan.

Satul Letea, Comuna CA Rosetti, are o imagine aparte în Delta Dunării, se află într-una dintre cele mai greu accesibile zone, are în proximitate printre primele Rezervații naturale declarate în România – Pădurea Letea (1934) fiind totodată un sat de interes preponderent etno-folcloric, datorită, în primul rând, ultimelor exemplare de case căptuşite pe dinafară cu scânduri, având interioare adesea pictate (în special plafoanele). Casele sunt acoperite cu stuf și au frontoane laterale ornamentate cu figuri zoomorfe din scândură traforată. În multe dintre ele pereții sunt încă împodobiți cu vechi scoarțe tradiționale.

Şcoala de Vară pentru Arte și Meșteșuguri Deltaice este un proiect derulat de Asociația Letea în UNESCO, în parteneriat cu Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, cu sprijinul Rotaract Cișmigiu, prin programul Datini Contemporane și al Fundației Pro Patrimonio și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger