Au început înscrierile la Gala Societății Civile

0

În perioada 27 februarie – 25 martie 2014 se desfășoară înscrierile la cea de-a XII-a ediție a Galei Societății Civile pentru proiectele non-profit ale organizațiilor neguvernamentale din România. Înscrierile se realizează online, pe www.galasocietatiicivile.ro. Reprezentanții sectorului non-profit și neguvernamental pot înscrie proiecte implementate în anul 2013, în cele 17 secțiuni ale competiției, structurate astfel:

 

gala

 

Categoria A: Educație, Învățământ, Cercetare; Artă și cultură; Apărarea drepturilor individuale/ colective; Comportament civic și participare publică; Sănătate; Incluziune socială; Servicii de asistență socială; Protecția mediului; Dezvoltare economică și socială

Categoria B: Proiecte și campanii de voluntariat; Proiecte pentru tineret

Categoria C: Buget – / Eficiență +; Impact; Durabilitate; Originalitate

Categoria D: Proiecte și campanii de CSR; Programe.

Evaluarea proiectelor se va desfășura în perioada 2 aprilie – 12 mai 2014 și va fi realizată de către un juriu alcătuit din specialiști în implementarea și evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnaliști, lideri și formatori de opinie ai societății civile și ai sectorului non-profit și din reprezentanți ai sectorului privat, consultanți în CSR, comunicare sau corporate affairs.

“€œDupa ediția de anul trecut, care s-a bucurat de un număr record de înscrieri, anul acesta avem așteptări foarte mari. Sperăm să vedem cel puțin la fel de multe proiecte, cel puțin la fel de relevante, eficace și originale prin soluțiile propuse în implementare, iar juriului să îi fie la fel de greu să aleagă câstigatorii pentru fiecare secțiune. Această evoluție pozitivă din ultimii ani ne bucură și ca organizatori ai celui mai mare proiect dedicat exclusiv promovării activității sectorului non-profit din România, dar mai ales ca cetățeni a căror speranță în viitor crește, avem onoarea să premiem an de an cele mai bune proiecte ale sectorului non-profit aplaudate la scenă deschisă de către publicul larg”, a declarat Florentina Loloiu, Director Programe Gala Societății Civile.

Cele mai bune propuneri vor fi anunțate în cadrul Festivității de premiere a Galei Societății Civile, care va avea loc la începutul lunii iunie, în București.

Inițiată în anul 2002, de-a lungul celor unsprezece ediții ale Galei Societății Civile, au fost înscrise în competiție peste 1.500 de proiecte, semnate de către organizații non-profit, neguvernamentale, grupuri de inițiativă sau persoane fizice din România. Ediția de anul trecut a Galei a avut un număr record de înscrieri, de 220 de proiecte și programe, iar marele câștigător a fost proiectul “Scoala mea în spital”, al celor de la Asociatta Little People România, prin care au reușit să ajute copiii internați în secții de oncologie să țină pasul cu progresul școlar, prin intermediul orelor sutinute în spital.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger