Au fost lansate înscrierile pentru ONGFest – Târgul Economiei Sociale 2013

0

ong-festFundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC) a lansat înscrierile la ONGFest – Târgul Economiei Sociale 2013, cel mai mare festival al organizaţiilor neguvernamentale şi al entităţilor de economie socială din România.

Scopul ONGFest este de a spori numărul de cetăţeni implicaţi activ în comunitate, de a dezvolta spiritul asociativ şi de a creşte implicarea în societate a asociaţiilor, fundaţiilor, cooperativelor şi caselor de ajutor reciproc (CAR-uri sau CARP-uri) din România.

Aflat la cea de-a 4-a ediţie, evenimentul va avea loc între 17-19 mai la Bucureşti, înscrierile pentru expozanţi desfăşurându-se în perioada 11 – 24 aprilie 2013.

Ediţia 2013 pe scurt:

Locaţie: Parcul Tineretului, intrarea dinspre bd. Cantemir – Colegiul Naţional Gheorghe Şincai; locaţia este disponibilă pe Google Maps aici;

150 de asociaţii, fundaţii, cooperative sau case de ajutor reciproc (CAR-uri, CARP-uri) participante, din toate regiunile României;

Teme: economie socială şi antreprenoriat social, voluntariat, diversitate, dialog intercultural, inovare civică, dezvoltare comunitară;

Din program: spectacole de dans, teatru, expoziţii, concerte, ateliere practice pentru copii şi adulţi, seminarii şi dezbateri publice, standuri a peste 150 de organizaţii neguvernamentale, cooperative sau case de ajutor reciproc.

ONGFest – Târgul Economiei Sociale 2013 va include trei componente:

Zona expoziţională – unde organizațiile participante îşi vor prezenta activităţile şi proiectele într-un mod cât mai creativ, la standuri puse la dispoziţie de organizatori. Organizaţiile participante vor fi încurajate să se promoveze prin afişe, pliante, broşuri sau alte produse tipărite, prin activităţi neconvenţionale etc.;

Zona de spectacole şi activităţi culturale – pentru care va fi amplasată o scenă. Organizaţiile participante pot propune momente artistice pentru diverse tipuri de public (concerte, piese de teatru, spectacole de dans, de improvizaţie etc.);
Zona de seminarii şi dezbateri publice – organizaţiile participante pot propune organizarea unor seminarii, dezbateri, ateliere pe diverse teme de interes pentru sectorul neguvernamental sau pentru publicul larg.

Expozanţii pot fi: Asociaţii, fundaţii, cooperative, case de ajutor reciproc (CAR-uri, CARP-uri), cu sediul în România, care sunt autonome (organizarea, conducerea şi administrarea nu se află sub influenţa directă a unei autorităţi publice) şi sunt independente politic (organizarea, conducerea şi administrarea nu se află sub influenţa unui partid politic).

Mai multe detalii despre eveniment şi despre înscriere sunt disponibile la www.ies.org.ro şi www.ongfest.ro, sau pe pagina de Facebook a evenimentului: www.facebook.com/ONGFest.

Acest eveniment este organizat în cadrul proiectului ”Prometeus – promovarea economiei sociale în România prin cercetare, educaţie şi formare profesională la standarde europene” (ID 57676), implementat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile în parteneriat cu Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii, Universitatea Bucureşti – Facultatea de Sociologie, European Research Institute on Cooperative and Social Enterprises şi Centrul Naţional de Pregătire în Statistică şi cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeşte în Oameni!


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger