Au aparut primele fotomodele cu dezabilitati fizice

0

diversity-models-032

Brandul de retailer de imbracaminte Debenhams din Marea Britanie a folosit modele in scaune cu rotile pentru a-si promova noua colectie.

Shannon Murray, o britanica imobilizata intr-un scaun cu rotile, a luat parte la o sedinta foto pentru promovarea unuia dintre magazinele Debenhams. Actrita si topmodel, Shannon Murray (32 de ani) a scris e blogul sau: “Sunt model de peste 14 ani, dar de data asta a fost diferit. Pe masura ce ma pregateam de sedinta foto, imi dadeam seama de potentialul acestui moment. E un pas important pentru reprezentarea si includerea persoanelor aflate in situatia mea”.

Pozele vor promova colectia Principles realizata de Ben de Lisi si vor aparea in vitrinele magazinului de pe Oxford Street din Londra, relateaza Daily Mail. In campania, alaturi Shannon Murray, se mai regaseste un model cu inaltimea de 1,6 metri.

“Fiecare femeie merita sa arate bine si sa se simta speciala”, este de parere designerul vestimentar Ben de Lisi. “In Marea Britanie, industria modei este o afacere de milioane de lire. E necesar ca aceasta sa dea glas tuturor marimilor, formelor si dizabilitatilor”, spune si stilistul Gok Wan.

Shannon Miss Murray a ramas imobilizata in scaunul cu rotile de la varsta de 14 ani, cand a suferit o fractura la gat in timpul unei vacante. (C.P.)

Foto: Debenhams.com.

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger