Atleții de la JO ar putea avea de suferit din cauza aerului poluat din Londra

0

Atleții, cicliștii, înotătorii și chiar navigatorii care concurează la Jocurile Olimpice din Londra din această vară s-ar putea îmbolnăvi sau performanțele lor ar avea de suferit din cauza poluării aerului, avertizează experții în sănătate.

Potrivit lui Keith Prowse, un consultant din partea British Lung Foundation, un episod cu smog ca unul dintre cele cinci care au avut deja loc în acest an în capitala londoneză ar face ca unii dintre sportivi să aibă nevoie de medicamentație sau ar putea avea dureri de piept, de gât și probleme cu respirația.

Aerul din Londra este unul dintre cele mai poluate din Europa, dar sunt de temut anumite condiții meteo determinate de valuri de căldură când poluanții, inclusiv dioxidul de azot, reacționează la soare și formează un smog la nivelul solului care poate dura câteva zile.

Datele oficiale arată că peste 4.000 de decese pe an sunt cauzate de aerul poluat din Londra. Londra de Est, unde au loc Jocurile Olimpice, este una dintre regiunile cele mai poluate din cauza unui aeroport în expansiune și a celor mai aglomerate drumuri din Anglia.

Experții susțin că nivelul de poluare din Londra este comparabil cu cel din Beijing înainte de a interzice 50% dintre mașini.

Sursa: The Guardian


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger