Atitudinea noastră față de alimentație se fixează la vârsta de 10 ani

1

Dacă te străduiești să mai dai jos din kilograme sau să elimini mâncarea nesănătoasă din dietă, dar nu reușești, nu da vina pe lipsa de voință, ci pe părinți! Un nou studiu arată că atitudinea unui om față de alimentație și sport se consolidează la fragda vârstă de 10 ani.

Cercetătorii de la Newcastle University spun că obiceiurile alimentare sănătoase se deprind în copilărie și e treaba părinților, școlii și guvernului să intervină în acest sens. În cadrul studiului au fost analizate sute de perechi de frați. Unii erau adulți care au trăit departe unul de altul, alții aveau vârste între 10 și 18 ani și încă locuiau în casa natală.

Informațiile au fost selectate pentru a elimina efectele influențelor care nu se schimbă de-a lungul timpului, precum genetica, și cele mai variabile, precum prietenii. Rezultatele arată că obiceiurile alimentare și cele care țin de sport pe care le deprindem în copilărie ne urmăresc toată viața.

“Părinții sunt modele importante. Dacă ei au un stil de viață nesănătos, atunci și copiii sunt mai predispuși să imite acest comportament”, spune cercetătoarea Heather Brown. Aceasta adaugă că și școlile sunt factori importanți, acestea trebuind să asigure gustări sănătoase și timp pentru exerciții fizice.

Foto: Flickr / FBellon

Sursa: Daily Mail


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger