Atelier de recondiționare a mobilei unde vor lucra persoane defavorizate din București

3

Un atelier de recondiționare mobilă și reciclare creativă a deșeurilor se va deschide, cel mai probabil, în toamnă, în incinta clubului Fabrica din București. Aici vor lucra persoane vulnerabile din punct de vedere economic și social. Întreprinderea socială este un proiect al Asociației Salvați Dunărea și Delta (SDD) în parteneriat cu Eco-Rom Ambalaje.

Eco-Social București își propune să comercializeze produse obținute prin reciclare creativă a deșeurilor de mari dimensiuni și mobilă veche și refolosirea deșeurilor de ambalaje, integrând în același timp pe piața muncii persoane din grupuri sociale defavorizate.

Misiunea întreprinderii sociale constă în crearea de locuri de muncă destinate persoanelor vulnerabile din punct de vedere economic și social în domeniul colectării, recondiționării și comercializării on-line a produselor.

Întreprinderea socială va funcționa sub forma unui atelier de tâmplărie și o platformă de presare deșeuri de ambalaje. Atelierul va asigura recondiționarea și restaurarea mobilierului vechi, dezasamblarea pieselor de mobilier care nu pot fi recondiționate și construirea unor noi obiecte din resturi. Obiectele rezultate vor fi produse premium, de colecție, cu sprijinul designerilor dar și produse chilipir, accesibile persoanelor cu venituri mici. Cu ajutorul liniei de presare deșeuri din ambalaje, Eco-Social va identifica și curăța zone problematice în ce privește infrastructura de colectare separată a deșeurilor.

”Atelierul de tâmplărie s-a născut dintr-o necesitate. În București nu există niciun centru de colectare şi nici posibilităţi de colectare a obiectelor de mobilier vechi, pentru că operatorii de salubritate nu au obligaţia să ridice astfel de deşeuri”, a arătat Dan Bărbulescu, Manager de proiect.

”Şi capitaliştii cei răi şi capitaliştii cei buni şi ecologiştii au ajuns la un numitor comun: crearea de locuri de muncă, pentru susţinerea creşterii economice, iar aceasta este şi misiunea noastră în cadrul întreprinderii sociale, dar, în economia socială, crearea locurilor de muncă nu se face cu monopol, nu cu distrugerea unor regiuni, nu cu sclavagism în relaţiile de producţie, ci se face de oameni pentru oameni”, a declarat Liviu Mihaiu, Preşedintele Asociaţiei Salvaţi Dunărea şi Delta.

SDD va mai deschide alte trei întreprinderi sociale în județele Argeș, Tulcea și Neamț. În fiecare întreprindere socială vor lucra minim 20 persoane aparținând grupurilor vulnerabile (familii cu mai mult de doi copii, familii monoparentale, femei, persoane de etnie roma, persoane care trăiesc din venitul minim garantat).


3 comentarii

  1. Pingback: semnalplus.ro » Atelier de recondiționare a mobilei, unde vor putea lucra persoane defavorizate din București

  2. Pingback: Újrahasznosító műhelyek nyílnak hátrányos helyzetűeknek » Think Outside The Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger