Astra Film Festival: ”Toxic”, documentarul despre cât de sănătoasă este alimentația în România

2

Din programul Festivalului de Film Documentar Astra, care va începe luni, 15 octombrie, la Sibiu, vă recomandăm astăzi filmul ”Toxic”, realizat de regizorul Andrei Sota. Documentarul analizează cât de sănătoasă este hrana pe care cei mai mulți dintre noi o consumăm zilnic, pornind de la principiile de bază ale nutriționistului Gheorghe Mencinicopschi.

 

”Toxic” dezvăluie secretul hranei, bazându-se pe o filozofie simplă: hrana este o formă de energie şi energia este o formă de informaţie, ceea ce înseamnă că mâncarea este, de fapt, informaţie codificată. Andrei Sota a construit filmul pe baza viziunii originale a lui Gheorghe Mencinicopschi, un binecunoscut nutriţionist român. Teoria d-lui Mencinicopschi este cunoscută de mii de ani: corpul uman este creat de natură să decodeze informaţia din mâncare şi să o transforme în substanţele necesare pentru a rămâne sănătos. În ultimele sute de ani, oamenii au adus modificări incredibile alimentelor, cu scopul de a creşte producţia şi profitul. Aceste modificări în structura, creşterea, depozitarea şi distribuirea alimentelor înseamnă că nu exista informaţie naturală în mâncarea de zi cu zi, ci o informaţie pe care organismul nostru nu o recunoaşte şi are probleme în a o decoda. ”Toxic” rămâne imparţial şi transmite un mesaj clar şi concis tuturor oamenilor care încearcă să-şi schimbe modul de viaţă.

Programul complet al festivalului poate fi consultat aici.

 

 

Foto main: Justrec.com


2 comentarii

  1. Aproape ma hotarasem sa ma uit, pana l-am vazut pe Oreste printre intervievati. Spune ca atunci cand mananca ceva nenatural creierul lui nu poate decodifica informatia. Pentru ca Oreste digera nutrientii cu creierul. Numai o minte aiuristica poate debita asa o tampenie.

    Pentru creatori: serios, o vedeta mai credibila nu ati reusit sa gasiti?

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger