Astă-seară, proiecție în premieră a documentarului “Delta Dunării, paradisul aproape pierdut”

0

Documentarul “Delta Dunarii, paradisul aproape pierdut”, realizat în cadrul unui proiect al Asociației Salvați Dunărea și Delta, va fi proiectat în premieră, în această seară, la cinema Elvira Popescu. Filmul este rezultatul a peste 200 de ore de filmare în Delta Dunării și surprinde unicitatea acestei zone.

 

Imaginile filmate sunt de o frumuseţe rară şi surprind totodată diversitatea copleşitoare de specii şi habitate, dar şi pericolele la care acestea sunt din ce în ce mai expuse. Scopul filmelor nu este de a promova turismul în regiune, ci acela de a ne arăta cum, intenţionat sau din ignoranţă, orice acţiune sau opţiune a oamenilor, vizitatori sau localnici, poate lăsa răni adânci.

Proiecția are loc în preajma Zilei Mondiale a Zonelor Umede. În 1991 Delta Dunarii a fost declarată zonă umedă de importanţă internaţională, mai ales ca habitat al păsărilor de apă, în conformitate cu prevederile Convenţiei Ramsar.

Vizionarea documentarului va fi urmată de o discuție alături de realizatorii filmului și reprezentanții Asociației Salvați Dunărea și Delta.

Proiecția începe la orele 18.39, durează 77 de minute, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger