Asociația Umanistă Română vă invită la conferința umanistă „Educație, Știință și Drepturile Omului”

2

Asociația Umanistă Română, în parteneriat cu International Humanist and Ethical Union (Uniunea Umanistă și Etică Internațională) și European Humanist Federation (Federația Umanistă Europeană), anunță conferința umanistă „Education, Science and Human Rights”, ce va avea loc la București, la Palatul Parlamentului, în sala „C. A. Rosetti”, pe data de 25 mai 2013, ora 10:00.

AFIS FINAL ROMANA

Pentru prima oară în România și în estul Europei, reprezentanții celor mai importante organizații umaniste din lume se adună la București pentru a celebra umanismul.

Conferința „Education, Science and Human Rights” este dedicată tuturor celor interesați de tratarea unor subiecte aproape tabu în România, precum religia în școli, drepturile omului, biserică și secularism, știință și educație, drepturile persoanelor LGBT, alături de invitați prestigioși la nivel internațional. Astfel, publicul interesat este invitat să asiste la conferințe susținute de PZ Myers (SUA), Richard Wiseman (Marea Britanie), Boris van der Ham (Olanda), Andrew Copson (Marea Britanie), Oleg Brega (Republica Moldova), Keith Porteus Wood (Marea Britanie), Jean-Marc Schiappa (Franța), Catherine Le Fur (Franța) și alții. Pentru a afla programul conferinței și mai multe informații despre invitații noștri, accesați site-ul evenimentului www.humanismromania.org sau pagina de Facebook  www.facebook.com/Humanism.Romania.

Participarea la eveniment se realizează pe baza biletelor achiziționate online pe site-ul www.eventim.ro, în rețeaua de magazine partenere Eventim: Germanos, Vodafone, Orange, Domo, Cărturești și Humanitas sau telefonic la 1951.

„Avem plăcerea să găzduim, pentru prima oară în România, Adunările Generale anuale ale celor mai importante organizații umaniste internaționale și, cu acest prilej, am dorit să oferim publicului românesc o altfel de perspectivă. O perspectivă care, considerăm noi, umaniștii, că ar putea aduce României, la fel ca celorlalte țări europene, o mai bună înțelegere a respectării drepturilor omului și a libertății de conștiință. O perspectivă în care investițiile merg către educație modernă și cercetare științifică, unde știința detronează miturile și superstițiile. Oricine este interesat de o schimbare de atitudine și de funcționare a lucrurilor în țara noastră, nu ar trebui să piardă prilejul de a participa la această conferință. Este un mare pas înainte.”, precizează Cezar Maroti, președintele Asociației Umaniste Române.

 Înființată în iulie 2008, Asociația Umanistă Română își propune promovarea științei, culturii, drepturilor ființei umane, valorilor umaniste și a celor democratice ale societății deschise, apărarea principiului democratic al separării dintre stat și biserică, apărarea libertății de gândire, conștiință și religie, ca drept fundamental al fiecărei persoane indiferent de opțiunea sa față de religie, promovarea unei educații moderne, de natură să stimuleze autonomia de gândire a copiilor și tinerilor. Asociația Umanistă Română a fost distinsă la Gala Societății Civile din 2010 cu o „mențiune specială” pentru proiectul “Celebrarea Anului Darwin în România – 2009”.

 


2 comentarii

  1. Pingback: Asociația Umanistă Română vă invită la conferința umanistă Educație, Știință și Drepturile Omului” | Radio GRADO

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger