Asociaţia PRODOMO: Salvaţi Bulevardele Aviatorilor şi Kiseleff!

0

Dacă în ultima vreme vi se părea că distrugerea monumentelor istorice din orașele României a luat o binemeritată pauză, ei bine, s-ar părea că avem vești proaste. Asociația Prodomo a realizat o petiție prin care se cere Ministerului Culturii să respecte legislația în vigoare pentru a salva două dintre cele mai frumoase și aerisite bulevarde bucureștene. Aviatorilor și Kiseleff. Citiți petiția de mai jos și, dacă vi se pare o cauză demnă de două minute din timpul vostru, semnați-o.

Domnule Ministru,

Vă solicităm prin prezenta petiţie să aprobaţi clasarea ca monumente istorice a Bulevardelor Aviatorilor şi Kiseleff şi, totodată, să nu aprobaţi construcţia pasajelor rutiere în aceste zone.

Proiectele propuse de Primăria Municipiului Bucureşti vor transforma aceste frumoase bulevarde de promenadă al Bucureştiului în artere de penetraţie de mare viteză. Se vor modifica, astfel, elementele definitorii ce le conferă valoarea arhitectural-urbanistică unică: vegetaţia abundentă şi separarea circulaţiei majore de cea minoră şi de cea pietonală.

Pasajele rutiere Piaţa Charles de Gaulle/Blvd. Aviatorilor şi Piaţa Presei Libere/Blvd. Kiseleff vor distruge identitatea istorică a unor zone emblematice ale Capitalei şi vor contribui la creşterea poluării aerului. PMB încalcă astfel principiile de dezvoltare durabilă consfinţite prin Carta de la Leipzig pentru Oraşe Europene Durabile, semnată şi de România în calitate de stat membru UE.

Ambele bulevarde sunt zone protejate cu valoare arhitectural-urbanistică, grad maxim de protecţie. Vă rugăm opriţi această devastare.

Puteți semna petiția Asociației ProDomo aici.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger