Asistenții medicali sunt mai masculini decât bărbați din alte domenii

0

În ciuda stereotipului că asistența medicală este un domeniu al femeilor, asistenții medicali sunt mai masculini decât bărbații care lucrează în alte domenii, arată un studiu.

Rezultatele au arătat că studenții la asistență medicală au avut scoruri mai bune la testele care măsoară masculinitate comparativ cu studenți din alte domenii.

“Profesia de asistent medical îi atrage pe bărbații cu un nivel mai ridicat de masculinitate”, se arată în studiu publicat în ediția de noiembrie a revistei American Journal of Men’s Health. Cercetătorii adaugă că trebuie făcute eforturi pentru a contracara prejudecata conform căreia asistenții medicali sunt efeminați.

Stereotipul ar descuraja bărbații să aleagă această profesie și cauzează anxietate în rândul celor care o aleg.

Cercetătorii au testat 81 de asistente medicale și 21 de asistenți medicali. Acestora li s-a prezentat o listă cu 30 de caracteristici – 10 tipic feminine, 10 tipic masculine și 10 neutre. Voluntarii au fost rugați să-și dea note de la 1 la 7 la caracteristici precum cât de afectuoși se considerau sau cât de categorici erau. Nota medie a masculinității asistenților medicali a fost de 5,3 din 7, iar a bărbaților din alte domenii a fost de 4,9.

Sursa: LiveScience

Foto: Flickr / JacobMetcalf


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger