Artskul Summer – şcoală de vară muzicală

0

Într-un ținut în care simfonie înseamnă tălăngile oilor+nechezatul cailor+vânt+izvoare, facem remix. Se numește “Artskul Summer 2, garden edition, 2013”, un nume lung pentru o școală de vară despre care, la final, veți spune că-i “prea scurtă”. Artskul Summer este exilul şcolii din Bucuresti la deal, în cătunul Muscel, călătorie începută în 2012, alături de profi ca Luiza Zan (voce) şi Matze (sampling).

 

 

 

Timp de 4 zile, într-o casă cu fundaţie de pietre de râu şi view înspre dealuri, elevii au creat alături de profesori experienţe ca 12345 ş.a. Local food.  În perioada 7-11 august 2013, AS loveste din nou, în acelaşi loc, cu un colectiv didactic alcătuit din:

 

  • Rodion G.A. – părintele new-wave-ului românesc, analog şi psiholog, geek în ale murăturilor.
  • Matze – sub blânda sa privire, vei face și desface cabluri până vezi de unde iese sunetul și înveți să-l faci și tu cu mâna ta.
  • Piti – tobe, percuție din vreascuri și spanking funduri de veverițe.
  • Florin – se iau niște piane și se aruncă devale, vei învăța metode minune de a îmblânzi clapele, scurt, eficient, pe viață.

 

Artskul este o şcoală de arte şi meserii cu sediul în Bucureşti, înfiinţată în 2011, cu profesori artişti vârf de lance în domeniile în care activează. Formula educaţională este de învăţare direct de la profesionişti, practicanţi activi din arte ca: jazz, muzică electronică (sound design, sampling), literatură (proză şi poezie), webdesign, manipulare imagine sau jurnalism.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger