Artă japoneză realizată în Excel

0

Japonezul Tatsuo Horiuchi (73 de ani) a reuşit să creeze imagini artistice pe care oricine le-ar vedea drept un rezultat al utilizării Photoshop-ului, numai că, de fapt, ele au fost realizate folosind mult mai banalul Excel.

 

 

 

Programul Excel este folosit numai pentru scopuri organizatorice, administrative, matematice, dar iată că, în mâinile potrivite, poate deveni un suport pentru artă. Cu ajutorul instrumentului „autoshape”, Tatsuo Horiuchi creează forme variate prin alăturarea mai multor celule care, la final, formează un tablou. Japonezul şi-a achiziţionat programul acum mai bine de zece ani, înainte să iasă la pensie şi a ales Excel pentru că variantele Adobe erau prea scumpe pentru el.

 

 

Abia în anul 2006 a realizat ce poate face cu arta creată de el, când s-a înscris într-un concurs – Excel Autoshape art contest, o competiţie cu tradiţie, se pare, în Japonia. A câştigat concursul şi, de atunci, a ajuns să creeze chiar tutoriale despre cum se poate face artă cu Excel. Dacă tablourile create de el (precum Cherry Blossoms at Jogo Castle sau Kegon Falls) ar fi fost făcute în Photoshop, nimeni nu l-ar fi băgat în seamă.

 

Sursa şi foto: Geek


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger