Aromele de zi cu zi careîncurajează pierderea greutății

2

Nasul uman distinge între 10.000 de parfumuri. Dacă unele dintre ele nu au nici un efect asupra sănătății umane, multe arome care ne sunt familiare par să aibă beneficii suprinzătoare. Unele ajută la pierderea greutății sau la intensificarea activității fizice, altele luminează starea de spirit. Aflați care sunt aromele naturale care vă ajută să arătați și să vă simțiți mai bine.

Cercetătorii de la Universitatea din Osaka, Japonia, au observat că dacă expun șoarecii parfumului uleiului de grepfrut la intervale de 15 minute, trei zile pe săptămână, asta nu numai că le reduce pofta de mâncare, dar și greutatea. Mai departe, în cadrul unui studiu al unui instutut de cercetare a mirosului și gustului din Chicago, persoanele supraponderale au mirosit banane, mere verzi și mentă când aveau pofte, ceea ce le-a ajutat să piardă mai multe kilograme decât subiecții care nu și-au băgat nasul în arome naturale.

Totodată, studiile au arătat că aromele de mentă îmbunătățesc activitatea fizică, sporesc vigilența, reduc oboseala și amplifică starea de spirit pozitivă. Iar dacă un buchet de flori poate aduce căldură într-o locuință, parfumul emis de micile petale violete contribuie și la un somn mai bun. Femeile și bărbații care miros ulei de lavandă se bucură de un somn mai adânc și de mai multă vigoare după ce cască ochii dimineața, susține un alt studiu american.

La rândul său, uleiul de eucalipt are un efect stimulator și poate reduce starea de epuizare și încetinalea mentală. Iar grație proprietăților sale analgezice și antiinflamatoare, puteți să vă masați pielea cu el pentru a alina durerile musculare.

Citiți și:

8 aplicații surprinzătoare pentru uleiul de măsline

Fructele şi legumele de sezon. Suntem programați să mâncăm mere toamna și leurdă primăvara?

Unul din zece locuitori ai planetei este obez. Locuitorii din Nauru sunt cei mai graşi din lume

Încălzirea centralizată ne poate face mai graşi

Un mic dejun copios îngraşă şi nu alungă foamea pe timpul zilei

Aţi mânca opt fructe şi legume pe zi?

Foto: Flickr/mollypop


Tags:2 comentarii

  1. Pingback: Topicul zilei - Pagina 69 - Forum Sport365

  2. Pingback: Antrenamentul corpului şi minţii tratează oboseala cronică » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger