Arhitectură verde: paradisul din bambus

0

Bambusul este recunoscut ca un material de construcţie ecologic, flexibil şi foarte rezistent; în ţările unde se găseşte din belşug, el este preferat pentru multe construcţii, încă de secole. Inspirată de proprietăţile bambusului, firma de arhitectură daneză 24H-architecture a realizat un paradis pentru copii, din această materie primă, ca parte a proiectului de construcţie a staţiunii eco Six Senses Soneva Kiri, ridicată pe insula Koh Kood din Thailanda.

 

 

Construcţia serveşte drept centru de joacă şi educaţie pentru copii, însă interiorul fantastic va cuceri, fără îndoială, orice adult. Forma fluidă a construcţiei, fantezia liniilor, panorama, mini-structurile interioare (bibliotecă, camere pentru artă, pentru muzică, loc de joacă etc.), toate au fost gândite pentru a oferi copiilor un spaţiu în care să le placă să îşi petreacă timpul. Totodată, construcţia a fost special concepută pentru a face faţă climei tropicale umede din regiune: acoperişul, spre exemplu, acţionează ca o umbrelă uriaşă, în caz de ploaie, protejând activităţile din interior. De asemenea, construcţia se bazează pe lumină naturală, lăsată inteligent să intre în interior şi pe o circulaţie a aerului de asemenea naturală, pentru a se reduce – la minim sau aproape zero – consumul energetic.

Informaţii tehnice despre cum a fost construit paradisul pentru copii se pot găsi din belşug aici, iar mai multe imagini, pe site-urile 24H-architecture şi Designboom. Vă lăsăm în compania câtorva fotografii care, sperăm, vă vor stârni interesul:

 

 

 

 

 

 

 

Sursa şi foto: TreeHugger


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger