Arheologii turci ar fi descoperit temniţa în care a fost închis Vlad Ţepeş

0

Deşi Dracula este un personaj imaginar, scrie Huffington Post, arheologii cred că au găsit locul încarcerării lui Vlad Ţepeş, domnitorul care l-a inspirat pe vampirul lui Bram Stoker. Ei au descoperit un tunel şi două temniţe în Castelul Tokat din Turcia, unde se crede că ar fi fost închis Vlad Ţepeş la mijlocul anilor 1400. Descoperirea a avut loc în cadrul unei restaurări parţiale de 10 săptămâni a castelului.

 

 

İbrahim Çetin, unul dintre arheologii care au contribuit la restaurare, a spus că tunelul de mai sus este unul din multele descoperite în castel, printre ele numărându-se şi unul despre care se crede că ar fi asigurat accesul la băile romane din apropiere. “Castelul este înconjurat în întregime de tuneluri secrete. E ceva foarte misterios,” a spus arheologul, citat de publicaţia turcă Hurriyet Daily News. Temniţele, a precizat el, au fost construite “ca o închisoare.” “E greu de estimat în ce cameră era ţinut Dracula, dar a fost aici.” Arheologul crede că Ţepeş ar fi fost închis într-una din temniţele neacoperite, dar nu a intrat în amănunte.

 

 

Vlad Ţepeş a fost un domnitor valah cunoscut formal sub numele de Vlad al III-lea despre care se crede că otomanii l-ar fi luat ostatic în Castelul Tokat, împreună cu fratele său mai mic, Radu, în 1442. Ar fi fost eliberat după ce tatăl său şi un alt frate ar fi fost ucişi, după care ar fi început practica tragerii duşamnilor în ţeapă. Vlad a moştenit supranumele “Dracul” de la tatăl său, Vlad al II-lea Dracul, care a făcut parte din Ordinul Dragonului, grupare ce lupta împotriva Imperiului Otoman. Într-una din legendele sordide despre Vlad Ţepeş se spune că acesta ar fi luat cina în mijlocul unei mulţimi de vrăjmaşi de-i săi traşi în ţeapă şi aflaţi pe moarte şi că şi-ar fi înmuiat pâinea în sângele lor. Bram Stoker ar fi citit o carte despre obiceiurile bizare ale domnitorului valah şi aşa ar fi ajuns să creeze povestea vampirului însetat de sânge, Dracula, în 1987. Aici puteţi citi profilul făcut Huffington Post lui Vlad Ţepeş.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger