Arestări în masă la protestele Occupy Wall Street

0

Mii de demonstranţi au mărşăluit joi, 17 noiembrie, pe Podul Brooklyn din New York în cadrul unui protest de susţinere a mişcării Occupy Wall Street. Dintre aceştia au fost arestaţi 300, numărul aresturilor înteţindu-se odată cu frământările din vecinătatea bursei de valori, protestatarii acuzând poliţia de brutalitate. Imaginile TV arată faţa însângerată a unui bărbat în timp ce este arestat, iar inventarul protestelor numără cinci ofiţeri de poliţie răniţi.

Marşul fusese plănuit înaintea evacuării din noaptea de luni spre marţi a taberei de refugiaţi ai inegalităţii economice din Parcul Zuccotti, New York, instalată la mijlocul lui septembrie, şi a marcat două luni de la începerea protestelor, informează BBC News. Demonstranţii arborau pancarte pe care scria “Police Brutality” şi care făceau referire la poliţiştii care i-au evacuat pe protestatari la începutul săptămânii. Marşul a început din Piaţa Foley şi, în ciuda eforturilor forţelor de ordine de a-l înăbuşi cu baricade, s-a extins până pe Brooklyn Bridge.

După ce a vizitat un ofiţer de poliţie care avea nevoie de 20 de copci la una din mâini, primarul New York-ului, Michael Bloomberg, a spus: “Dacă acţiunile unei persoane întrec limita şi ameninţă sănătatea şi siguranţa altora, vom răspunde cu aceeaşi monedă”. Protestele s-au răspândit şi în alte părţi ale SUA: peste 20 de oameni au fost arestaţi în Los Angeles, aproape 20 au fost reţinuţi de poliţie în Dallas după evacuarea taberei de protest şi alte zeci de arestări au avut loc în Portland, unde demonstranţii au încercat să “ocupe” o bancă, în Las Vegas şi St. Louis. Protestatarii au blocat un pod în Chicago şi unul în Seattle, în timp ce alţii au organizat mitinguri în faţa unor poduri din Miami, Detroit şi Boston aflate în stare proastă, cerând ca proiectele de infrastructură să genereze joburi.

Foto: AP

Urmăriţi o incursiune foto prin evenimentele de ieri:

FOTO Occupy Wall Street – Poliția versus Protestatarii

 

Puteţi citi şi:

După evacuarea Occupy Wall Street – Relatare din New York

Evacuarea demonstranţilor Occupy Wall Street şi echilibrul lui Obama

Bucureştenii, chemaţi să “ocupe” acoperişurile cu panouri solare


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger