Are patru zile şi aproape doi metri înălţime

0

Este vorba despre un pui de girafă care abia a făcut ochi în lume: fetiţa-girafă s-a născut acum patru zile, dar deja a ajuns să măsoare 1,90 metri în înălţime şi să cântărească 73 de kilograme. Puiul a venit pe lume la grădina zoologică din Nashville, SUA.

 

 

Mama, botezată Margarita şi fetiţa ei (deocamdată, fără nume) nu sunt încă expuse turiştilor care vin în număr mare la această grădină zoologică, dar o primă fotografie cu fetiţa-girafă a fost dată publicităţii, pentru a anunţa lumea despre eveniment. Supraveghetorii de la grădina zoologică vor urmări îndeaproape evoluţia puiului şi vor decide, în săptămânile care urmează, când anume poate să dea ochii cu publicul. Este cel de-al doilea pui al girafei Margarita (primul a fost tot o fetiţă, Susazita, născută în 2010 şi acum parte dintr-o turmă de girafe din Ohio) şi îngrijitorii ei spun că are nişte calităţi materne de excepţie.

Girafele Masai, sub-specia din care fac parte Margarita şi puii săi, sunt native din savanele din Kenya şi Tanzania (Africa) şi sunt renumite pentru modelul de pete de pe corp: mai exact, petele lor seamănă cu frunzele de stejar. Sunt cea mai înaltă sub-specie de girafe şi, totodată, cele mai înalte animale terestre de pe planetă. Cu naşterea noului pui, grădina zoologică din Nashville este, acum, cămin pentru trei girafe Masai, iar cei care se ocupă de aceste animale sunt încântaţi de fiecare clipă petrecută cu ele.

 

Sursa şi foto: Our Amazing Planet


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger