Arborele Anului în România, ediţia a II-a, şi-a desemnat finaliştii

5

Competiţia Arborele Anului, prin intermediul unui juriu format din jurnalişti, activişi de mediu, botanişti şi specialişti silvici, i-a desemnat pe cei 12 finalişti ai ediţiei a II-a din România, aceştia urmând să fie votaţi online în următoarea perioadă. Fişierele cu cei 12 finalişti sunt postate pe site-ul programului www.arboreleanului.ro.

Începând cu data de 10 septembrie, timp de 50 de zile, oricine va putea să-şi exprime votul online pentru arborele preferat. Votul dumneavoastră va fi înregistrat doar după ce veţi face click pe link-ul din e-mailul pe care-l veţi primi după ce aţi votat. De pe fiecare IP se permite votul cu maximum 5 adrese de e-mail. Câştigător va fi desemnat acel arbore care va întruni cel mai mare număr de voturi până în data de 31 octombrie.

Arborele câştigător va fi premiat în cadrul unei ceremonii, premiul acordat celui care l-a nominalizat fiind în valoare de 3.000 de lei. Aceşti bani pot fi folosiţi pentru îngrijirea arborelui câştigător sau a împrejurimilor acestuia, iar dacă nu este nevoie de asemenea măsuri, suma poate fi utilizată pentru plantarea de puieţi sau pentru amenajarea sau reabilitarea de spaţii verzi din localitatea respectivă.

Competiţia Arborele Anului este derulată în România de către Fundaţia pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc, programul fiind cofinanţat de Czech Environmental Partnership Foundation, de Ministerul Mediului din Cehia, de Fondul de Mediu din Cehia şi de SC Apemin Tuşnad SA.

Foto: Unul dintre arborii finalişti

Puteţi citi şi:

Copacul României a câștigat titlul de Arborele European al Anului, însă victoria are gust amar

 


Advertisment ad adsense adlogger