Arată-i chirurgului poze cu pisicuţe înainte de operaţie

2

Înainte de a intra în operaţie, ia-l pe doctor deoparte şi arată-i cîteva fotografii cu pui de pisică sau căţei ori un clip, două cu bebeluşi. Nimic nu-i stimulează mai bine profesionalismul.

Într-un experiment psihologic coordonat de University of Virginia, subiecţilor li s-au arătat fotografii cu pisici şi cîini şi imagini cu pui de pisică şi căţei înainte de a performa operaţii chirurgicale simulate. După ce au văzut imaginile cu pui, subiecţii au obţinut un punctaj mult mai mare decît după cele cu animale mature.

Explicaţia stă în ceea ce se numeşte „the cuteness factor”, „factorul drăguţenie”.  E şmecheria cu care îşi dezarmează motanul din Shrek adversarii. Trăsăturile puilor stîrnesc în noi, ca şi în celelalte mamifere, impulsul de a-i proteja. Toate acele elemente care compun drăguţenia i-au determinat pe subiecţii eperimentului să performeze operaţia cu mai multă grijă.

Rezultatul a fost acelaşi indiferent dacă subiecţii erau bărbaţi sau femei.

Tags:2 comentarii

  1. Doamne, ce grea e limba română.
    Factorul “drăguţenie”. Cuvântul “drăgălăşenie” nu vă spune nimic?

    • Da, dar de ce sa nu ne bucuram pentru aparitia pe lume a unei noi familii de cuvinte: drăguţenie, drăguţisme, drăguţoşenie, drăguţeală etc etc 🙂

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger