Apple şi Facebook vor plăti ca angajatele lor să-şi îngheţe ovulele

2

Cele două companii oferă indemnizaţii speciale de până la 20 000 de dolari pentru ca femeile pe care le au angajate să-şi îngheţe ovulele. Astfel, vor să se asigure că cele care vor să se concentreze pe carieră nu îşi vor sacrifica şansa de a avea o familie, scrie The Telegraph. Facebook a început deja să facă asta în SUA, iar Apple va începe de la 15 iarnuarie, cele două companii fiind primele care vor asigura astfel de pachete din motive nemedicale.

 

 

Îngheţarea ovulelor îi permite unei femei să-şi depoziteze ovulele pentru a fi plantate în uterul ei mai târziu şi a avea şanse mai mari să nască într-o perioadă nefertilă a vieţii. Procesul, însă, costă mult. Fiecare sesiune de îngheţare poate costa jumătate din cei 20 000 de dolari oferiţi de Facebook şi Apple, la care se adaugă alte câteva sute de dolari pentru stocare. Medicii le recomandă adesea femeilor să-şi extragă 20 de ovule, ceea ce poate însemna două sesiuni costisitoare. Apoi, nu există garanţia că aceste proceduri vor asigura sarcina. În Marea Britanie, de exemplu, doar 20 de copii s-au născut până acum din ovule îngheţate.

Îngheţarea şi stocarea ovulelor este cel mai recent trend în cursa indemnizaţiilor oferite de companii, în care angajaţii sunt bombardaţi cu beneficii pentru a se păstra loiali şi în formă. Apple şi Facebook ofereau şi până acum anumite avantaje în materie de tratament de fertilitate şi adopţie, iar Facebook le dă noilor părinţi prime de 4.000 de dolari. Îngheţarea ovulelor este văzută ca o posibilitate pentru femei de a lua o “pauză” de la clădirea unei familii într-un moment în care ele şi partenerii lor de viaţă vor să avanseze în carieră.

Citiţi mai mult pe The Telegraph.


2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger