Apple, Google și Facebook susțin căsătoriile între persoane de același sex. În scopuri mercantile

0

Cele mai mari companii tehnologice din lume – Apple, Google, Facebook, Amazon, Microsoft, Adobe, Cisco, eBay, Electronic Arts, Intel, Oracle sau Twitter – au semnat alături de alte firme (278 în total) un document legal trimis Curții Supreme a SUA în care susțin că restricțiile federale privind căsătoriile între persoane de același sex le afectează afacerile, scrie Wired.co.uk.

 

Foto: onabicyclebuiltfortwo.com

 

Companiile tehnologice nu sunt singurele care încearcă să deturneze Actul federal de Apărare a Căsătoriei (DOMA), lângă ele figurând și nume precum Johnson & Johnson, Goldman Sachs, Nike, CBS Corp., Starbucks sau Disney. Toate firmele care au semnat documentul își au sediul sau operează în state în care căsătoriile între persoane de același sex sunt legale sau recunoscute și susțin că neconcordanța dintre situația din acele state și Actul federal de Apărare a Căsătoriei, care interzice mariajele gay, reprezintă o povară inutilă pentru companiile respective, tradusă în costuri suplimentare și încâlceli birocratice.

DOMA, spun ele, pun firmele într-o poziție din care “suntem forțate să tratăm o parte din angajații noștri căsătoriți în mod legal diferit față de alții, în condițiile în care succesul nostru depinde de bunăstarea și moralul tuturor angajaților”. Acest din urmă moral depinde de “un etos al echității transparente la locul de muncă”. Companiile susțin că trebuie să facă acrobații administrative pentru a oferii beneficii egale tuturor angajaților, “ca să poată compensa pentru efectele discriminatorii ale DOMA”, cum ar fi sistemul de taxe inegal care favorizează cuplurile de sex opus în detrimentul celor de același sex.

Îm consecință, păstrarea unui moral ridicat și recrutarea de noi talente devin mai greu de realizat și afectează businessul. Aflați mai multe pe Wired.co.uk.

 

Puteți citi și:

Dezbatere: Ar trebui sau nu să fie legalizată căsătoria între persoane de același sex?


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger