Apocalipsa peste trei zile: Interviu cu unul dintre enoriașii sfârșitului lumii

2

Family Radio Worldwide este o parohie creştină condusă de Harold Camping, care are 89 de ani şi crede că lumea se va sfârşi în câteva zile. În afara cazului în care e sponsorizat din umbră de vreun nebun religios, grupul a cheltuit o avere în efortul de a răspândi acest mesaj, plătind mii de panouri publicitare în toată lumea. Nu au subestimat nici puterea persuasiunii personale şi au trimis voluntari în dubiţe pentru a înştiinţa poporul american că va muri foarte curând. Presupun că merită oarece apreciere pentru faptul că nu s-au înrolat în armata lui 2012, ca tot restul lumii. Am întrebat dacă pot vorbi cu un reprezentant al FRW şi am fost pus în legătură cu Tom Evans. Am căzut de acord să publicăm interviul cu condiţia să facem un follow-up pe 22 mai, dacă lumea nu va fi, înţelegeţi, numai foc şi pucioasă.

de Rick Paulas

Evans mi-a spus pe şleau că nu va putea face al doilea interviu, pentru că va fi în Rai. Cu toate astea, dacă lumea va mai exista pe 22 mai, îi vom contacta pe oamenii lui. Pentru a nu ne lungi prea tare, am scos cele mai multe din citatele lui Evans din Scriptură care dovedeau apropierea apocalipsei.

Pentru început, ne poţi explica despre ce sunt toate panourile astea?

TOM EVANS: Cercetările noastre – mai ales ale dlui. Camping – au stabilit că Dumnezeu a pus o cronologie în Biblie, care culminează cu 21 mai 2011. Dumnezeu ne-a prevenit că peste patru zile va distruge lumea, începând cu un cutremur care va porni, credem, în preajma Liniei Internaţionale de Schimbare a Datei şi va înainta spre vest până când întregul glob va fi complet distrus. Se vor întâmpla două lucruri, simultan: adevăraţii credincioşi vor fi Înălţaţi pentru a fi împreună cu Hristos pentru vecie, în noul Rai şi noul Pământ. Iar cei care vor rămâne aici – care au murit deja până în acest moment – vor avea rămăşiţele distruse pentru a se ruşina de Dumnezeu.

Când aţi început campania media despre 21 mai? Eu am aflat de ea de puţin timp.

În 1992, Mr. Camping a scris o carte. Se numea „1994?”, cu semnul întrebării. În ea vorbeşte despre cronologia biblică, de dovezile care indică că Isus se va întoarce în 1994. Dar a scris şi că trebuie să fim atenţi, deoarece nu ştim tot ce ne învaţă Biblia. Trebuie să fim atenţi la această dată. Camping consideră că 2011 este un an foarte important, pentru că este aniversarea a 7.000 de ani de la potop. În urmă cu 7.000 de ani a fost un potop care s-a produs în cea de-a 17 zi a celei de-a doua luni. Se vor împlini exact 7.000 de ani de atunci.

Prin urmare, în urmă cu 18 ani, domnul Camping a realizat că în Biblie există indicii care trimit către 2011, dar a fost încurcat de anumite versete. Există o perioadă de 23 de ani despre care vorbeşte Dumnezeu. Este vorba de tribulaţii, dubii de natură spirituală, şi nu războaie, foamete sau cutremure, deşi în ultima vreme au fost multe cutremure puternice. Dar acestea nu sunt semne ale sfârşitului. 21 mai se pregăteşte de 17 ani încoace, iar în ultimii şase ani semnele biblice s-au înmulţit şi credinţele noastre au fost confirmate: 21 mai va fi începutul Judecăţii de Apoi. Aceasta va dura cinci luni, până pe 21 octombrie, când Dumnezeu va distruge totul.

Ştiţi când a fost luată decizia ca 21 mai să fie transformat într-o adevărată mişcare?

Probabil anul acesta, în septembrie. Proiectul panourilor a fost demarat atunci şi am trimis caravane cu grupuri de câţiva oameni pe drum în diverse locuri ale lumii.

Care este scopul panourilor şi transmiterii acestui mesaj? Ce vreţi să schimbaţi la oameni?

Nu putem face pe nimeni să se schimbe şi nici nu dorim asta.Vrem doar să-i avertizăm pe oameni, iar Dumnezeu îi poate schimba dacă ei cred că mesajul nostru ar putea fi adevărat. “De ce zic ăştia că pe 21 mai?”. Cei mai mulţi vor trece pe lângă aceste panouri şi vor spune “Hei, uite că încă cineva spune că vine sfârşitul lumii” şi nu le vor acorda nici o atenţie. Dar din când în când cineva se va uita în Biblie şi va vedea de ce spunem asta. Şi sperăm că oamenii se vor convinge că aşa este şi îl vor implora pe Dumnezeu pentru iertare.

Mi se pare că – cel puţin dintr-o perspectivă sceptică – aţi pariat toţi banii pe un singur număr. Care este atmosfera în comunitatea voastră? Există vreun plan alternativ dacă 21 mai va veni şi va trece fără să se întâmple nimic sau nici nu luaţi în considerare acest lucru?

Normal, oricărui om îi trece prin cap. Nu suntem roboţi. Doar pentru că noi credem că 21 mai este sfârşitul, asta nu înseamnă că ne putem separa inima de creier. Dar atunci când chiar crezi că Biblia este cuvântul lui Dumnezeu şi că este scrisă de Dumnezeu, semnele date de el pentru 21 de mai te vor convinge. Dacă nu ştii nimic despre Biblie, tot ştii ceva despre potopul de pe vremea lui Noe. Gândeşte-te la dimensiunea vasului făcut de Noe: a durat peste 100 de ani ca el şi fiii lui să-l construiască. Ceva trebuie să-l fi convins, să-l fi mişcat să se ducă şi să taie copacii şi să construiască Arca. Aceeaşi credinţă pe care a avut-o Noe ne împinge şi pe noi, pe mine, pe domnul Camping, pe cei care credem în 21 mai.

Foto: Vice

Acest articol a fost preluat de pe site-ul partener Vice România. Puteţi citi articolul integral aici.

Tags:2 comentarii

  1. Pingback: TOTB.ro - Ateii au grijă de soarta animalelor de companie după Judecata de Apoi » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger