Apocalipsa n-a venit, așa că turiștii au avariat o piramidă mayașă

1

Turiștii care s-au dus în Guatemala să participe la petrecerile de sfârșitul lumii au provocat daune unei piramide din piatră (Templul II) din Tikal, cel mai mare sit arheologic ce păstrează moștenirea mayașilor, așa-zișii prorooci ai apocalipsei de săptămâna trecută. Deși monumentul se află sub protecția UNESCO, mulți turiști i-au urcat treptele în ciuda interdicției și i-au produs avarii ireparabile.

 

Flickr/gregw66

Peste 7.000 de oameni au vizitat Tikal vinerea trecută pentru a asista la o ceremonie organizată de preoții mayași în întâmpinarea noii ere, scrie FoxNews. Un membru al echipei tehnice din spatele sitului, Osvaldo Gomez, spune că un număr mare de turiști au urcat treptele Templului II (foto), una dintre cele mai bine cunoscute structuri din Tikal, provocând daune pe care Gomez a evitat să le detalieze. A spus însă că sunt ireparabile.

Criticii petrecerilor apocaliptice spun că eventul n-a avut nici o treabă cu mayașii. Aproape 43% din cei 14,3 milioane de locuitori ai Guatemalei sunt recunoscuți ca mayași nativi. Majoritatea trăiesc în sărăcie și sunt discriminați, nicidecum glorificați pentru moștenirea civilizației lor apuse. Toată nebunia cu sfârșitul lumii a început când unii oameni au interpretat că, potrivit calendarului mayaș, apocalipsa ar fi trebuit să vină pe 21 decembrie. Alții au înțeles că această dată va marca sfârșitul unei ere care a durat peste 5.000 de ani.

Aflați mai multe pe Fox News.


Un comentariu

  1. Pingback: Sceptici în România – Episodul 58 - Sceptici în România

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger