Aplicaţie pentru doctori, care ajută în diagnosticarea demenţei

0

Nimic nu este imposibil, doar nu s-a inventat încă. Urmând acest principiu, Cambridge Cognition a creat aplicaţia pentru iPad denumită Cantab, care are drept scop diagnosticarea timpurie a demenţei. Practic, medicii ar putea reduce procesul de testare de la trei ani la zece minute, cu ajutorul acestei tehnologii, spun inventatorii săi.

 

 

Tehnologia este bazată pe teste dezvoltate de Universitatea Cambridge şi este menită să fie uşor utilizabilă. Aplicaţia Cantab este valabilă în 20 de limbi şi are opţiuni de decriptare a rezultatelor testelor pentru imprimare sau includerea lor în fişele medicale ale pacienţilor.

Compania care a creat aplicaţia avertizează, însă, că aceasta este menită doar să ajute diagnosticarea preliminară şi atât. Scopul ei este de a ajuta medicii să îşi facă o idee mai bună despre cum să meargă mai departe cu analizele şi tratamentul. De altfel, aplicaţia este distribuită numai medicilor certificaţi şi înregistraţi ca atare în Marea Britanie, în acest moment şi nu este pentru uz public, deocamdată. În prezent, cel puţin zece instituţii medicale din Marea Britanie folosesc, deja, aplicaţia.

 

 

Sursa şi foto: Mashable


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger