Aplicație pentru copii: Cât e de importantă apa?

0

Comisia Europeană a lansat Zoe Makes a Splash!, o aplicație cu tematică ecologică ce poate fi descărcată gratuit pe Apple și Android. Este vorba despre o poveste digitală interactivă, adresată copiilor cu vârste între 7 și 11 ani. Protagoniștii poveștii sunt doi copii curioși care descoperă importanța apei în societate. Ghidul lor, o broască vorbitoare, îi avertizează și cu privire la efectele poluării apei, explicându-le cum să o evite.

 

Animații hazlii și elemente interactive alternează cu secțiuni educative mai serioase, unde utilizatorii pot găsi informații despre circuitul apei în natură și despre tratarea apelor.

Este disponibilă și o versiune online a poveștii, cu un set de note pedagogice menite să-i încurajeze pe profesori să desfășoare în clasă activități bazate pe proiecte.

Aplicația și versiunea sa online sunt disponibile în limbile engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană și poloneză.

Aplicația lansată face parte dintr-o serie de inițiative pe tema apei ale Comisiei Europene.

La jumătatea lunii noiembrie, Comisia va prezenta un plan pentru protejarea resurselor acvatice ale Europei. Scopul planului este de a direcționa evoluția politicii în domeniul apei până în 2020, optimizând politica actuală și eliminând eventualele lacune.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger