Aplicația de mobil care previne "incestul accidental"

1

Riscul ca islandezii să se culce din greșeală cu o rudă pare să fie îndeajuns de mare încât să necesite o aplicație de smartphone pentru prevenirea fenomenului, scrie Wired.co.uk. Aplicația, realizată de compania Sad Engineers Studios, se numește ÍslendingaApp SES(Beta) și folosește o bază de date genealogică online în care sunt înregistrate datele din ultimii 1.200 de ani a 720.000 de islandezi.

 

Serge și Charlotte Gainsbourg

 

Potrivit publicației britanice, în jur de două treimi din populația de 320.000 de oameni a Islandei locuiește în și în vecinătatatea capitalei Reykjavík și există șanse destul de mari ca oamenii să fie înrudiți cu trecătorii străini de pe stradă sau cu persoanele pe care le întâlnesc în baruri și le duc acasă pentru o partidă aparent inocentă de sex.

La asta se adaugă și problema numelor, care nu indică familia din care se trage o persoană; numele mic al tatălui se transformă în numele de familie al copilului. Fiecare nouă generație are un nume de familie complet diferit față de generațiile precedente, așa că verișorii, mătușile, unchii, nepoatele și nepoții ar putea avea nume diferite.

Soluția la problema “incestului accidental” a venit prin ÍslendingaApp SES, o aplicație de Android care le permite oamenilor să afle cu cine sunt înrudiți sau nu înainte de a începe o relație amoroasă cu o persoană. Când doi oameni care folosesc aplicația se întâlnesc și descoperă că au același bunic, aplicația îi va alerta că nu ar trebui să depășească limita unei strângeri de mâni. Aflați mai multe pe Wired.co.uk.


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger