Aplicația care îți șterge informațiile personale de pe Internet

3

Poate că uneori v-ați dorit să scăpați de urmele anumitor activități virtuale pe care le-ați avut la un moment dat, însă acest lucru s-a dovedit aproape imposibil. DeleteMeMobile, o aplicația pentru Apple recent lansată, nu susține că va șterge absolut toate informațiile disponibile prin ițele rețelei despre voi, însă susține că face treabă bună.

 

În primul rând, aplicația, care a strâns deja în câteva zile mii de utilizatori, e menită să elimine datele voastre personale din bazele de date ale unor companii care le colectează pentru a le monetiza. Astfel de site-uri, cum sunt Spokeo sau Intelius, strâng informații personale despre utilizatori, de la câștigul mediu, la orientări politice și religioase, până la activitatea online, acestea fiind necesare creării unor profile digitale, foarte necesare companiilor care vor să-și cunoască mai bine potențialii consumatori. ”Această colecție de date digitale e folosită pentru generarea unui sine virtual, în funcție de care sunt luate din ce în ce mai multe decizii de marketing, fie că este vorba de eligibilitatea pentru credite, evaluarea asigurărilor de sănătate sau de viață, stabilirea prețurilor pentru cumpărături online etc.,” arată Sarah Downey, analist al politicilor de privacy, citată de Mashable.

Aplicația  DeleteMe permite căutarea gratuită informațiilor personale disponibile online, incluzând o singură ștergere a acestora din baza de date a brokerilor de informații personale. Apoi, odată achitat prețul de 24,99 de dolari, este asigurat un abonament de trei luni, care permite un număr nelimitat de ștergeri. După crearea unui cont pentru această aplicație, motorul ei de căutare identifică bazele de date unde s-ar putea afla informațiile personale referitoare la utilizator. În medie, se pare că unui utilizator obișnuit îi revin cam opt rezultate. Atunci, puteți opta pentru ștergerea informațiilor dintr-o bază de date sau alta.

Mai multe informații despre cum funcționează această aplicație, puteți citi aici.

Sursa: Mashable

Foto: lifehacker.com


Advertisment ad adsense adlogger